Sa ne lamurim, argumentul este o dovada adusa in sprijinul unei afirmatii. Ai folosit de vreo zece ori termenul asta, chiar de doua ori intr-o fraza, asa ca a fost inevitabil sa nu inteleg ca este vorba de fapt, despre cearta. Sfada, galceava, neintelegere, scandal, zazanie, dar nu argument. "poate unele fete chiar castiga toate argumentele" suna hilar de-a dreptul
Despre problema ta, chiar nu stiu ce sa zic, mi se pare total de neinteles cum puteti sa va injurati si sa va jigniti si sa pretindeti ca aveti o relatie la care nu vreti sau nu puteti sa renuntati. Daca asta e o relatie, e una toxica, va faceti mai mult rau. Si nu stiu daca e de vina combinatia "tu-el", daca accepti sa te injure cineva, oricine, si-i raspunzi la fel, o sa faci treaba asta si cu altul.
Argument are sensuri diferite. Insemna ce ai zis tu, dar "a avea un argument cu cineva" inseamna a te certa. Ce am zis nu e gresit, dar da, intr-adevar nu e cel mai bun termen. Sunt obisnuita cu limba engleza unde "to argue with" inseamna mai des a te certa.
Referitor la relatie, nu mi se pare ca unele jigniri ar fi cel mai rau lucru din lume. Depinde acum si cum sunt spuse. Cu prietenii te poti injura toata ziua in gluma, fara sa se supere nimeni. Dar da, astea sunt intr-adevar cam suparatoare.
Am inteles ca e un englezism, nu m-ar fi deranjat daca era folosit o data
Oricum, "a avea un argument cu cineva" e mai degraba o referire la o dezbatere decat la o cearta cu injuraturi.
Sigur ca jignirile nu sunt cel mai rau lucru din lume. Te-ar putea bate, sau arde cu tigara. Dar nu sunt nici in regula, parerea mea... mai ales daca sunt un obicei. Despre injuratul in gluma, cu prietenii, nu stiu ce sa zic eu si prietenii mei nu facem asta, asa ca nu am "argumente"
RAY întreabă: