|

E bine daca ma spal pe cap in fiecare zi sau a doua zi de ex sambata ma spal si luni sau duminica ma spal iar daca are ceva ce si daca e bine dc... funda :X

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

E de preferat sa te speli pe par cand se ingrasa sau daca pute. Nu e o regula, poti sa te speli si mai rar decat o data la 1-2 zile, daca se ingrasa mai greu. Pentru spalari dese este recomandat sa folosesti un sampon bland, cu putini detergenti, care sa nu ia toata protectia parului, cum e cel pentru copii de exemplu. Spalarea zilnica indeparteaza sebumul de pe par, usuca si deshidrateaza pielea capului, favorizand aparitia matretii. Corpul reactioneaza producand mai mult sebum, care are rol de protectie, drept urmare pe cat de des te speli pe atat de repede se ingrasa parul. Se adapteaza una la cealalta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Nu cred ca spalarea zilnica a parului este o necesitate. Acest obicei s-a dezvoltat ca urmare a culturii «mirosului frumos» si nu dintr-o nevoie reala. Totusi asta nu inseamna ca opusul este adevarat. Nu stiu sa existe vreo demonstratie conform careia spalatul mai rar al parului este mai sanatos, daca totusi il speli in fiecare zi cu sampon, este bine ca acesta sa fie aplicat doar pe scalp, si nu pe toata lungimea firului deoarece acest lucru poate fi extrem de abraziv. Oamenii care au parul gras si subtire sunt cei care se spala mai des pe cap.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, nu este in regula sa te speli aproape in fiecare zi pe cap, pentru ca faci matreata, si dupa aceea parul ti se va ingrasa din ce in ce mai repede, mai bine te speli pe cap cand vezi ca parul tau se ingrasa, adica odata la 3 zile ar fi ok, succesbig grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu,nu e bine tresa te speli pe cap odata la 3 zile ca daca in fiecare zi te speli faci matreata! numai bine! funda?kiss

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Frecventa spalatului pe cap depinde de tipul de par. Parul uscat ar trebui spalat mai rar, de aproximativ doua ori pe saptamana apeland la balsam si masti de par hidratante. Parul gras, dimpotriva, ar trebui spalat zilnic pentru a indeparta excesul de sebum.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează