| anonim_3034 a întrebat:

Help me pls!

Am 16 ani, inaltimea 1.63 si 81 kg sad. M-am gandit sa incep sa alerg dimineata in parc o ora, sa renunt definitiv la cipsuri, sucuri, fast-food si sa imi fac cat de cat un program. Sa nu mai mananc asa alandala, cand am eu chef. Sa am si eu anumite ore. Nu imi permit sa tin un regim deoarece asta ar inseamna ca atunci cand merg la cumparaturi mama ar trebui ca pe langa ce cumpara pentru toti din familie, sa cumpere altele si pentru mine si nu ne permitem.

Nu gasesc scuza insa eu cred ca am ajuns in aceasta situatia din cauza problemelor din familie care sunt de ani de zile.

Am citit pe internet ca ar fi bine sa folosesc si o crema anticelulitica.

As dori cat mai multe sfaturi ca sa pot ajunge la 65 de kg.

Doctorul mi-a zis ca structura corpului meu e mai solida ca sa zic asa si ar trebui sa am in jur de 63 de kg.

Nu mai zic de faptul ca sunt timida, nu prea am incredere in mine. Chiar daca ceea ce zic/fac e bine eu tot nu am incredere completa in mine. Si mereu ma gandesc "aoleu ce o zice pers respectiva in mintea ei de s-a uitat asa la mine?". Iar eu m-am gandit ca pentru a avea incredere in mine primul lucru ar fi sa slabesc. Si imi este teama ca nu cumva sa vina un moment in care ispita o sa fie prea mare si dupa o sa pun dublu sad. Nu vreau asta!

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si as dori sa imi dati cat mai multe sfaturi.Va rog mult! Va multumesc din suflet :*.

Răspuns Câştigător
| jojo_2491 a răspuns:

Modul in care ti-ai propus sa slabesti e foarte sanatos, dar...nu incerca sa alergi foarte mult din prima zi.incepe cu niste exercitii usoare in casa si mareste timpul si complexitatea exercitiilor cate putin in fiecare zi. apoi poti alerga si afara, dar nu cate o ora de prima data.nu e nevoie sa cumperi ceva anume pentru regim,poti sa renunti la paine,cartofi prajiti si mancare grasa.o sa vezi ca pe masura ce renunti la anumite mancaruri nici nu o sa mai simti nevoia.dar dupa o perioada in care vei slabi mult,daca tii regimul,va exista o perioada de stagnare, cand nu vei mai slabi deloc, dar sa nu te descurajeze acest lucru pentru ca vei incepe iar sa slabesti.succes!

3 răspunsuri:
| stefancelmare7 a răspuns:

Da,incearca sa faci cat mai mult sport si daca poti sa mergi la sala, dar nu folosi capsule si pastile, nu sunt bune pentru sanatate.nu incerca sa flamanzesti, mananca atat cat ai nevoie, nu mai mult.

| βʋϰβʋииʏ a răspuns:

Wăă
Şi eu credeam ca sunt grasă la 16 ani 55 kg si 1, 65 m
Încearcă dieta balerinei :
- Ora 8:00 – 1 cafea.
- Ora 10:00 – 2 oua fierte
- Ora 12:00 – 1 pahar suc de rosii
- Ora 14:00 – 100 g sunca sau 1 felie paine prajita
- Ora 16:00 – 1 mar
- Ora 18:00 – 100 g branza slaba
Se slabeste 1 kg/zi.

succes!

| Supps a răspuns:

Fa mai multa miscare, nu neaparat sa alergi nu stiu cat in fiecare zi, pentru ca iti va fi greu.
Ia-o incet, stai mai mult pe afara, acum ca e vara du-te in fiecare zi undeva daca poti si inoata pentru ca este destul de solicitant fizic acest sport, dar il faci si de placere.
Renunta la un anumit program pe care il ai pentru mancare, mic dejun, pranz, cina etc. Mananca doar cand ti-e foame si nu manca foarte mult, este mai bine sa manaci putin si des decat mult si rar.

Cel mai important lucru este sa scapi de timiditate, aveam cam aceeasi problema pe la 14-15 ani, dar m-am "tratat" si acum ma doare exact in cot de parerile celorlalti si de gura lumii. Cand cineva iti zice vaaai ce grasa esti sau alte treburi din astea, da-le si tu replici ca sa le inchizi gura sa vada ca nu-ti mai pasa de ei si de ceea ce spun ei.
Daca ai sa te inchizi in tine nu ai decat de pierdut.

Iti urez succes.