|

Mă simt agresată de un coleg. La început mi s-a părut o persoană ok ca toți ceilalți cunoscuți, prieteni, colegi etc. Dar de când are nr meu (l-a luat de pe un grup de whatsapp) îmi dă 1000 mesaje pe zi și mă sună pentru orice rahat. În plus insistă să ieșim împreună. Eu i-am explicat cu frumosul că am o relație și apoi s-a enervat foarte tare, că ce eu cred că se dă la mine sau ce îmi imaginez? A zis că doar ieșim colegial. Apoi a început să dea mesaje în orice moment, ziua, noaptea și tot el se enerveaza și zice că la ce îmi mai dă mesaje dacă nu-i răspund? Prietenu meu a zis să-i dau nr lu ăla să vorbească cu el, dar mi-e teama, când ne vedem la muncă are o atitudine agresivă iar colegii nostri îl întreabă mereu ce are. Mi-e teamă, cum să ies din încurcătura asta? Mai ales că el îmi spune să nu-mi mai imaginez că s-ar da la mine pentru că nu e așa, că nu era necesar să-i spun că am o relație.

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu este o idee buna sa vorbeasca prietenul tau cu el. Cel mai bine ar fi sa ii explici ca locul de munca este foarte important pentru tine si tu te axezi doar pe el, nu ai nevoie de altceva deoarece acasa ai totul. Daca acest coleg nu intelege ca tu esti intr-o relatie, poate aceasta atractie pentru tine o sa devina o obsesie careia trebuie sa-i pui punct cat mai urgent. Incearca sa vorbesti mai intai cu seful si sa ii explici care este situatia, vezi daca poate sa clarifice ceva. Daca nu, te vei duce la politie si vei depune plangere impotriva lui deoarece te simti totusi agresata. Mai este si varianta cu ignoratul, dar daca tu spui ca nu te lasa in pace, nu cred ca va avea efect. E ok ca cineva sa te invite in oras, dar nu e in regula sa insiste prin mesaje incontinuu. Poate ca el isi imagineaza ca orice isi planifica sa se si intample. Dar in viata nu totul poate sa devina realitate.

13 răspunsuri:
| a răspuns:

Scrie-i un mail, in care sa mentionezi clar, ca oricat ai fi de intelegatoare, e deja prea mult - si insiri tot ce a facut de cand ti-a luat nr de pe grup - si il rogi sa inceteze, altfel vei fi obligata sa il reclami condcerii, si risca atat amenda, cat si desfacerea contractului de munca!
Pare sa aiba o fixatie anormala si exagerata fata de tine!
Mai poti merge si la politie si ceri sa vorbesti cu o psiholoaga, ii arati mesajele si vezi ce spune si aia!
Daca e sunat de aia si chemat la dat o declaratie, nu ii va fi prea confortabil!
Citeste si aici: https://www.hotnews.ro/......-munca.htm

| a răspuns:

Omu ăla te place dar s-a simțit penibil când l-ai refuzat și atunci încearcă să întoarcă situația cu „aa da eu nu ma dau la tine ce ai ești nebună?". Nu-i mai răspunde, ignoră-i mesajele și dacă vine la muncă și îți zice de ce faci asta îi zici că nu vrei să discuți cu el, că nu ești interesată de persoana lui, ce ți-ar putea face? dacă se ia de tine la muncă îl raportezi superiorului, încearcă să ai și alți colegi în jur ca și martori iar dacă te amenință în vreun fel fă-i rost de dovadă și îl declari la poliție, poate obții și un ordin de restricție (sper că zic corect termenu) adică să n-aibă voie să se apropie de tine de la o anumită distanță.

| a răspuns (pentru Adry05):

Daca sunt colegi de munca, cum sa obtina ordin de restrictie?!?

| a răspuns (pentru PsihoSex):

În afara locului de muncă, la muncă dacă acționează în vreun fel are conducerea căreia să se adreseze. Și chiar și la muncă mă gândesc că i-ar pune vreo interdicție de genul să nu i se adreseze atâta timp cât nu e ceva legat de muncă, mă gândesc că se discută treburile astea la poliție și se ajune la o înțelegere dacă e cazul

| a răspuns (pentru Adry05):

Nota bene: o stie de la munca, iar nr ei de telefon il are de la cineva din grupul de la munca, deci de aici a inceput totul, nu din exterior, "civil".

| a răspuns (pentru PsihoSex):

Păi da, și totuși e normal să se poarte așa și să continue s-o deranjeze când i-a dat clar de înțeles că nu vrea să vorbeasca? Nu contează de unde are nr, putea să-l aibă și de pe net, contează că o hărțuiește. Și da, cred că am uitat să menționez, să-i scrii clar un mesaj în care să se înțeleagă că vrei să te lase în pace ca să poți arăta dovada că i-ai zis că nu vrei să discuți și a continuat să te deranjeze

| a răspuns:

Bună! Vorbeste cu șeful de la servici, explica i situatia ca acest coleg al tau te hartuieste, daca nici sefu nu va rezolva problema, faci plîngere la politie, iar ca sa scapi de obsedat i ti schimbi urgent numarul de mobil si nu il mai dai nimanui, alta solutie nu ai.

| a răspuns:

Este nebun si obsedat, vezi sa nu i ti afle adresa unde locuiesti, ca numai scapi de el niciodată.

| a răspuns:

Tu nu știi să blochezi un contact?!?

| a răspuns:

Spune-i că nu ești interesată să ai vreo relație cu el, să te lase în pace.
Până la urmă se va plictisi.

| a răspuns:

Spune-i sa nu te mai caute ca nu ai nevoie de amiciția lui, ca având relație nu se cade ca al bărbat sa te caute, apoi ii blochezi numărul. Ia atitudine căci altfel el se simte încurajat. Apoi ii spui ca dacă te mai cauta te duci la politie. Și chiar o faci dacă nu încetează, de politie se cam sperie oricine.

| a răspuns:

Ignora l

| a răspuns:

Ii poți face reclamație la politie pentu hărțuire. Mai mult, îl poți da și în judecată pentru hărțuire. Iar dacă într-un fel sau altul te agresează fizic, poți obține ordin de interdicție. Este genul de om obsedat si crede-mă, mama mea a avut astfel de probleme cu un individ tot la fel de obsedat și partea proasta ca a trebuit sa depun plângere penală împotriva lui ca să fim lăsați în pace. Mama cum nu scăpa de el, mi-a zis mie și am intrat eu pe fir. I-am telefonat, i-am spus cum sta treaba, dar el s-a dat smecher la mine, m-a amenințat cu moartea și bătaia, a venit cu mașina pana în fața porții unde locuiam. Eu deștept am înregistrat toată conversația, apoi am depus plângere penala împotriva lui. L-a găsit politia în 3 zile, în 5 zile făceam deja înțelegere amiabila cu el. De atunci ( acum 5 ani) nu am mai auzit de acest individ, dar eu zic sa nu îți pui prietenul sa telefoneze ca poți pune paie pe foc. Doar la politie poți rezolva amiabil. Și înregistrează toate conversațiile avute.

| a răspuns:

Ii blochezi numărul și gata.

| a răspuns:

Da-i numarul prietenului tau. Nu e corect ce face, iar el va remedia situatia.
Daca nu, blocheaza-i numarul.
Nu mai fi asa fricoasa, nu are ce sa se intample rau.

| a răspuns:

Daca tu aveai prieten de ce i-ai mai dat nr tau de telefon, nr. de telefon se da numai daca ai o intentie de romantism cu aceea persoana.
Trebuia sa-i spui de la bun inceput ca nu se poate ca ai iubit dar in schimb i-ai dat sperante lui saracu baiat si ti-a placut sa te joci cu el.

| explică (pentru IAR):

Avem un grup de whatsup toți colegii, l-a luat de acolo

| a răspuns (pentru MonaMonaM):

Ii spui cu frumosul si calm ca nu vrei sa ai nici-o legatura cu el nici macar de amicitie si sa te lase in pace iar daca el e o persoana rationala o sa te lase in pace daca e persoana care nu este in deplinatea faculatilor sale mentale o sa ai de furca si va trebui sa apelezi la autoritati sau la iubitul tau.

| a răspuns:

Propune i să ieșiți în trei la cel mai scump restaurant din oraș și bineînțeles să plătească nota. Ce zice, pleacă în concediu? Mă gândeam...