anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Niște sfaturi pentru prima relație?

2 răspunsuri:
| AnonimaOk a răspuns:

- Nu te preface ca esti altceva. Pune-ti problema : "daca o sa raman cu persoana asta? o sa traiesc in minciuna toata viata?"
- Nu te lasa calcat(a) in picioare. Trebuie sa stii cand sa spui nu, sa stii ca ai si tu voie sa te exprimi.
- Nu forta lucrurile. Daca celalalt considera ca ii prinde bine ca relatia sa avanseze mai lent, adapteaza-te la acel ritm. Altfel se va speria.
- Nu te "darui" in intregime, nu incepe sa spui ca acel cutare e viata ta dupa o luna de relatie. Da-ti-va timp sa va cunoasteti inainte sa faceti chiar si afirmatia "banala" - "Te iubesc". Ar trebui sa fiti sinceri cand va spuneti asta. Altfel nu are nicio valoare. Iar daca nu vine din inima, celalalt cel mai probabil simte asta.
- Nu te neglija. Daca "ai obtinut" acea persoana, nu inseamna ca va ramane definitiv a ta. Trebuie sa continui sa te ingrijesti, sa iti pese de cum arati etc. Nu il lua pe celalalt drept ceva asigurat, garantat.
- Traieste fiecare clipa ca si cum maine nu ati mai fi impreuna.
- Nu te lacomi la a cersi sau a da de inteles ca vrei nu stiu ce cadouri de fite. Ca poate sau nu, e partea a doua. Dar daca esti la un nivel de maturitate, realizezi ca alea sunt niste simple obiecte si ca important e ca ii pasa de tine.
- Nu face reprosuri de genul "mai stii ca luna trecuta ai facut nu stiu ce". E enervant sa ti se scoata ochii iar si iar pe ceva ce ar trebui lasat in trecut.
- Nu iubi doar fizic persoana. Important e interiorul.
- Lasa-ti partenerul/ partenera sa respire. Nimeni nu se poate dedica 24/7. Pe de alta parte, atunci cand va intalniti si nu numai incercati sa comunicati. Asta e cheia unei relatii dupa parerea mea. Atunci cand nu va mai intelegeti, deja devine prea tarziu.
- Nu iti face perechea jeloasa. Ii vei atrage atentia? Da. Va suferi? Evident. Ce conteaza mai mult?
- Nu da atentie oamenilor din jur. Toti barfesc, oamenii o sa aiba mereu ceva de comentat. Important e sa fiti voi fericiti.

| Sb_Seby_2000 a răspuns:

Incearca sa nu faci glume proaste sau sa o plictisesti fie cu tot felul de complimente, stai mai mult cu ea si fa-ti timp sa te vezi cat mai des cu ea