anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare colegi (daca pot spune asa), vin si eu cu o intrebare, sunt tare disperata si nu stiu ce sa mai fac!

Vreau sa stiu si eu pana la ce grad de rudenie se considera ruda de sange (sper sa fi pus bine intrebarea)?

Problema mea este ca acum cateva luni de zile m-am indragostit de un baiat, ne intelegeam foarte bine, am facut sex de nenumarate ori, pana cand acum 2 zile a observat la mine pe telefon pe un cont de socializare un tip si a inceput sa intrebe de unde il cunosc si chestii din astea, eu i-am zis ca este verisorul meu de gradul doi si atunci si el mi-a zis ca si cu el este verisor tot de gradul doi, mi-a cazut cerul in cap.

Si atunci am inceput sa despicam firul in 4 si am aflat ca de fapt noi suntem rude, suntem verisori de gradul doi. Noi nu ne-am cunoscut niciodata pentru ca parintii lui s-au mutat din orasul in care s-au nascut, parintii vorbeau intrei ei dar noi nu stiam unul de existenta celuilalt.

Si de asta vin acum la voi si nu stiu ce sa fac, de doua zile sunt in trauma, imi fac tot felul de scenarii, daca afla parintii oare ce se va intampla, am o senzatie ciudata dat fiind faptul ca am facut sex cu verisorul meu, am zece mii de stari la care nu stiu cum sa imi raspund!

15 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

Pai daca ati constatat dincolo de orice dubiu ca sunteti veri de gradul doi, sunteti fara indoiala rude de sange.
Acum, nu stiu ce spune legea romaneasca despre asta si de la ce grad de rudenie in sus sunt permise relatiile.
Oricum, eu nu vad sa fie vina voastra, ci a parintilor, care nu v-au facut cunostinta ca veri inca din copilarie, mai ales ca spui ca au tinut legatura. Deci daca afla, ar fi idioti sa va invinovateasca pe voi, cand de fapt ar trebui sa se invinovateasca pe ei insisi.

| leo59 a răspuns:

Părinții voștri sunt veri primari? Numai atunci poți fi văr secund cu prietenul tău.

| stegsnsb37 a răspuns:

Incearca sa aflii mai multe, vorbind cu parintii tai, comunicarea este cheia totusi, poate reusesti sa le spui tot, pentru ca nu a fost nimic intentionat

| Bogdanel27 a răspuns:

Trebuie neaparat să afli gradul de rudenie între părinții voștri și apoi vezi ce grad de rudenie ești cu el, dacă părinții voștri sunt verișori primari nu prea merge, dacă sunt veri de gradul 2-3 atunci da

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deci:
dacă tu ești văr de gradul doi (cu persoana a3-a), din partea cărui părinte ești?
Adică îs prea multe necunoscute ca să ne dăm seama dacă aveți rudenie de sânge tu cu iubitul tău...
Ideea este că nu pare plauzibil să ai un văr de gradul doi de care să nu fi auzit niciodată nimic, ceea ce mă face să cred că nu sunteți rude de sânge.
Totuși, mama ta te poate lămuri cel mai bine.
Faptul că ați făcut sex nu este o problemă, problema apare când ai copii cu rude de sânge!

| doctorandus a răspuns:

Verisori de gradul 2=rude de gradul 6. Va puteti casatori in mod legal.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Si ca sa-ti dau date concrete: eu si o verisoara a doua avem in comun 2.6% din ADN. Riscul de a produce copii cu malformatii din cauza de incest este neglijabil.

| ania a răspuns:

Dupa legea din România nu se pot căsători fratii dar verisorii primari pentru motive intemeiate se pot casatori. Verisorii de gradul 2 conform legii sunt rude de gradul 6(se numara legaturile pana la stramosul comun), deci se pot căsători. Ce va zice familia e alta treabă, dar nu este nici un impediment legal sau moral sa va căsătoriți.

| eliancodrut a răspuns (pentru anonim_4396):

Iarta-ma ca intervin.
Sa stii ca sunt cazuri in care nici verisorii nu se cunosc. Iar copiii unui verisor nici atat.
Rude de sange conform legii si bisericii sunt pana la gradul 4.

| eliancodrut a răspuns (pentru Bogdanel27):

Mai documenteaza-te.

| eliancodrut a răspuns:

Citesc aici tot felul de comentarii halucinante, fara o baza legala, religioasa, reala si etica.
Rudele de sange confor celor aratate sunt rude pana la gradul 4 adica: directe - strastabunici in jos pana la strastranepoti.
Rude colaterale pana la verisori.
Numai unii prosti scot in public verisori de gradul 2 la n, matusi sau nepoti de verisori si alte anomalii debitate de prostimea inculta.
Stai linistita ca nu esti ruda cu el si nu te va condamna nici legea, nici biserica (daca nu vei intalni un preot dus cu duhul)

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru eliancodrut):

Sunt total de acord cu ce spui tu dar ia următorul caz:
Tata are un frate căsătorit cu o femeie. Femeia are o soră căsătorită cu altcineva. Copiii sorei sunt verișori de grad 2 cu mine dar nu există legătură de sânge. Deci, teoretic mă pot căsători cu acea verișoară de grad 2.
Sau dacă mama e înfiată, toți verii de grad 2 nu au legături de sânge și atunci nu sunt piedici în a avea relații căci nu se încalcă nici un fel de regulă!

| eliancodrut a răspuns (pentru anonim_4396):

Ti-am spus ca nicaieri nu exista rude ca verisorii de gradul 2, doar in mintea unor inculti.
De asemenea ca sunt rude pe cale de filiatie (de sange) si rude prin alianta. Casatoria cu rude prin alianta nu este interzisa. Iti dau doua exemple reale: doi frati s-au casatorit cu doua surori. Al doilea: sotia unui barbat tanar a murit, iar barbatul s-a casatorit ulterior cu o sora a fostei sotii.
In al doilea rand, sora femeii tatalui tau nu are nici un grad de rudenie cu tine, doar ruda prin alianta, deci nici copiii la fel.
Una este arborele genealogic care poate cuprinde descendentii, alta este gradul de rudenie de sange (adevarata inrudire) si alta gradul de rudenie prin alianta.
Codul civil - care este in concordanta si cu religia ortodoxa (mai putini cu unii preoti care se cred mai destepti decat capii bisericii) - prevede clar la Articolul 274 interzice încheierea căsătoriei între rudele în linie dreaptă, precum şi între cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv (veri primari).
Pentru a vedea gradul de rudenie se poate studia https://legeaz.net/dictionar-juridic/gradele-de-rudenie

| eliancodrut a răspuns:

N u ai facut nici un sex cu vreun verisor. Nu te lua dupa toti tampitii. Chiar religia (doar vreun preot dus cu duhul) iti va spune ca nu este normal.
Daca lumea se ia dupa asemenea socoteli, trei sferturi din populatie sunt rude.

| Violleta2022 a răspuns:

Doar daca sunteti rude de sange nu este recomandat sa va casatoriti si sa aveti copilasi.
Dar verii prin alianta se pot casatorii, adica cei care nu au legaturi de sange intre ei.
Nu stiu ce spui tu la veri de gradul 2, explica asta.
Sunteti copii fratilor parintilor vostri?