Pai...poți da pe cineva în judecată dacă ți-a transmis o boală cu transmitere sexuală, mai ales dacă știa că este infectat și nu ți-a spus. Poți face:
Plângere penală pentru vătămare corporală (intenționată sau din neglijență);
Proces civil pentru despăgubiri (suferință, costuri medicale etc.).
Dacă e vorba doar de o infecție urinară, e mai greu de dovedit că e vina cuiva — nu e considerată BTS și se poate lua ușor din mai multe surse deci mno...
Să mergi la medic.
Și să nu mai spui că „sunt șanse" când e vorba despre ceva neplăcut, dăunător etc.
Există lege privind divulgarea numelor partenerilor dacă prin actul sexual ai fost infectat cu o BTS. Infecțiile urinare nu prea intră în categoria asta.
Și oricum, nu se aplică sancțiuni, doar tratament. Cu excepția cazului că este vorba despre o infectare cu HIV, despre care cel implicat ȘTIA că îl are.
Poti sa zici asa:"Salut, buna etc! După contactul nostru, am început să am simptome de infecție urinară. Mi-ai spus că ai avut și tu cândva, așa că voiam să te rog, dacă poți, să-mi recomanzi medicul la care ai fost. "
Dacă tot nu răspunde atunci du-te la medicul de familie și o sa te trimită la un urolog
Daa, inteleg.
Adica eu sigur o sa gasesc doctor la care sa ma duc, dar intrebarea mea era ce facem cu ea?
Mi-a dat infectie si gata? eu dau bani pentru tratament si pe ea o doare undeva?
Pai...poți da pe cineva în judecată dacă ți-a transmis o boală cu transmitere sexuală, mai ales dacă știa că este infectat și nu ți-a spus. Poți face:
Plângere penală pentru vătămare corporală (intenționată sau din neglijență);
Proces civil pentru despăgubiri (suferință, costuri medicale etc.).
Dacă e vorba doar de o infecție urinară, e mai greu de dovedit că e vina cuiva — nu e considerată BTS și se poate lua ușor din mai multe surse deci mno...
Mit: Infectiile urinare sunt boli cu transmitere sexuala
Realitate: Infectia se formeaza din bacteriile care exista la nivelul pielii si care ajung sa fie impinse prin uretra. Ele pot fi impinse si in cadrul actului sexual, dar nu sunt de la sine contagioase si nici nu se pot transmite direct in acest mod.
Daca iti faci griji ca ai luat ceva de la vreo partenera, fa-ti test de BTS. Poate infectiile urinare constante de ceva vreme sunt o consecinta a unei infectii cu BTS. Poate ai imunitatea scazuta. Poate trebuie sa igienizezi lenjeria intima. Poate nu e altcineva de vina. Sunt multe moduri de a contracta o infectie urinara.