anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Virusul HPV se transmite si la barbati?

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, barbatii pot fi purtatori sanatosi si sa-l transmita viitoarelor partenere sexuale, pot face condiloame (tumori benigne, ca niste conopidute care pot creste uneori foarte mult) sau, in cam 2% din cazuri, pot face cancer de penis.

assiris
| assiris a răspuns:

Crezi ca barbatii sunt din alt material?

tundenana
| tundenana a răspuns:

NU, barbatii sunt doar purtatori...

| Delia 75 a răspuns:

DA.
Foarte mediatizata a fost infectia cu HPV (human Papilloma Virus) la femei, infectie virala ce este responsabila de producerea leziunilor canceroase in special la nivelul colului uterin, dar poate afecta si celelalte organe genitale, cum ar fi spre exemplu trompele uterine. Daca anumite tulpini ale acestui virus prezinta risc cancerigen pentru femei, este evident ca ele ataca celulele epiteliale umane astfel incat le determina modificari genetice ce degenereaza in cancer. Daca aceste tulpini sunt atat de agresive pentru femei, atunci ele vor fi agresive (intr-o masura mai mare sau mai mica) si in cazul barbatilor, provocandu-le si acestora o serie de cancere genitale, cum ar fi cel prostatic, uretral, penian (foarte rar cel din urma, cu incidenta de 0, 1%) sau ano-rectal (mai des intalnit).

| macarale a răspuns:

Da, se transmite. barbatii nu vor face cancer, dar apar leziunile caracteristice, numite condiloame, in regiunea genitala. manifestarile de boala pot include scurgeri uretrale sau dureri la urinare.

| Wtf9000 a răspuns:

Nu. Numai femeile se pot imbolnavi. Barbatii doar il poarta, ca sa-l dea femeilor happy, dar nu sunt afectati cu nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Bărbații sunt purtători sănătoși (nu transmit boala), femeile sunt purtătoare bolnave (se contaminează și dezvoltă această boală).
HPV se transmite în cursul actului sexual, iar prezervativele nu protejează complet femeile împotriva infectării. Aceasta deoarece transmiterea HPV nu depinde de penetrarea în sine, ci poate surveni pur și simplu prin contact cutanat direct la nivelul regiunii genitale.
Infecția cu HPV este foarte răspandită, peste 50% dintre femei și bărbăți infectându-se cu HPV cel puțin o dată în viață. Infecția cu HPV are o incidență mai mare la adolescenți și la adulții tineri, rata infectării fiind mai mare la persoanele sub 25 de ani.
Perioada de incubație a virusului Human Papilloma Virus este cuprinsă între 2 săptămâni și 8 luni, în medie 10 săptămâni.
Multiplicarea virală și apariția negilor genitali (condiloamelor) încep de obicei la un interval de 3-6 luni după infectare.
Zonele afectate sunt zona pubiană, vulvă, vaginul, penisul și zona anală. Uneori pot apare leziuni și în zona orală în urma unui contact sexual oral.
Această infecție se mai numește și "vegetație veneriană", "creastă de cocoș" sau pur și simplu "negi genitali".
La femei este considerată principala cauză a cancerului de col uterin.
Sănătate maximă și vizite periodice la medic pentru prevenire, nu tratare.
Pa, pa.