Întrebare recomandată | loveisfreedom a întrebat:

Am o intrebare, sunt in clasa a 11-a si vreau sa dau la facultate in alta tara, de preferat M.Britanie sau Spania, si ma intrebam daca nu este mai usor sa ma transfer de pe acum, insemnand sa fac si a 12-a la un liceu din acea tara, si dupa sa dau la o facultate acolo. ma gandeam ca voi fi mai usor acceptata si ma voi integra mai bine. dar nu stiu pe o parte imi e frica ca nu voi putea face fata schimbarii a mediului meu de comfort si poate este o pierdere de timp. ce imi recomandati, sa incerc si daca stiti niste licee, facultati la care m-as putea orienta, tinand cont ca vreau sa dau mai departe la o facultate de litere.

3 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Da, este mai bine sa mergi acum, de exemplu in Londra, te acomodezi cu ei, cu englezii, si ei cu tine, si apoi poti merge lejer la facultatea dorita, dar dupa ce iti termini liceul, tot la ei.

| Melly98 a răspuns:

Trebuie sa te gandesti foarte bine la ceea ce vrei sa faci, dai bac si limba poate fii o problema daca nu esti stapana. Daca stii engleza la perfectie du-te in M.Britanie. Si Spania e o optiune, spaniola nu este asa grea e asemanatoare cu romana. Dar bacul e cel mai important daca nu vei reusi sa te descurci in alta limba atat de bine ca in romana? Parerea mea este ca mai bine termini liceul in ro si dupa in vara mergi in tara dorita avand timp sa te acomodezi cu tot.

| CocoLala123 a răspuns:

Daca te crezi pregatit pentru a schimba mediu da, o sa iti fie mai bina si cand o sa intri la facultate o sa te fi obisnuit deja cu mediul, persoanele, orasul etc.