Nu ti se spune degeaba ca gandesti infantil, ti se spune asta fiindca nu vezi la 2 metrii in fata. Gandesti doar pe moment fara a avea macar structurata o schema a viitorului in cap, schema ce presupune mai multe variabile. Poate ca parintii tai nu mai au bani sa te intretina peste cativa ani, ti-ai pus problema asta? De dat afara din casa probabil nu te vor da niciodata dar ce te faci dupa ce ei nu vor mai fi? Sau se vor imbolnavi (cum se imbolnaveste toata lumea dupa o anumita varsta) si mare parte din bani vor merge catre plata serviciilor medicale si medicamente? Daca isi pierde vreunu serviciu? Cum te vei intretine? Salariu unui absolvent de liceu nu va fi niciodata mai mare decat salariu mediu pe economie, si asta in cel mai bun caz posibil. Nu vei avea bani sa-ti platesti nici darile, daramite mancarea (nici de gatit nu vei putea gatii fiindca si treaba asta presupune sa ai niste materii prime pe care sa le gatesti iar carnea este foarte scumpa, legumele se scumpesc pe zi ce trece s.a.m.d)
Pune mana si invata o meserie atunci... Fa-te electrician, zidar, zugrav, instalator, etc (exista cursuri pentru toate astea) fii buna in ceea ce faci ca sa-ti faci clienti si apoi lucreaza pe cont propriu fara niciun sef (fii libera profesionista)
Eu am vrut sa merg la postliceala ca sa ma fac asistenta medicala sau de farmacie, da nu, ca mamei mele ii trebuia neaparat facultate. Sunt de acord sa fac cursuri/postliceale ca alea nu-s chiar asa grele da nu vor parintii din astea ca cica nu-s bune.
Uite cateva sfaturi pentru memorie http://www.sfatulmedicului.ro/......riei_11148
Ajuta si vitaminele daca sunt folosite corect printr-o alimentatie sanatoasa si o minte pozitiva.
fa-ti un set de analize de sange prin medicul de familie si el iti va recomanda dupa rezultatele pe care le ai.
tu de fel esti prea capoasa si incapatanata, o tii numai pe a ta si nu accepti nici un sfat extern cat nici de la parinti. Ceea ce spui tu, asa sa ramane!
Asa ai lasat impresia in toata discutia.
Uite cateva sfaturi pentru memorie http://www.sfatulmedicului.ro/......riei_11148
Ajuta si vitaminele daca sunt folosite corect printr-o alimentatie sanatoasa si o minte pozitiva.
fa-ti un set de analize de sange prin medicul de familie si el iti va recomanda dupa rezultatele pe care le ai.
tu de fel esti prea capoasa si incapatanata, o tii numai pe a ta si nu accepti nici un sfat extern cat nici de la parinti. Ceea ce spui tu, asa sa ramane!
Asa ai lasat impresia in toata discutia.
Alimentatie sanatoasa am, singura problema e atitudinea. Stiu ca-s negativa, asa-s eu din fire da nu reusesc sa fiu pozitiva cand trebuie sa fac ceva in sila.
Poti sa ai o gandire pozitiva daca si vrei!
Poti sa-ti spui in mintea ta "daca alti au reusit pot sa fac si eu inzecit".
Sincer si mie nu mi-au placut anumite munci si tot le-am facut de nevoie, ca fara ele as fi ajuns la sapa de lemn.
Spune-i lu maica-ta ca nu te duce capu sa faci o facultate si vrei sa faci o postliceala sau un curs de specializare. Daca nu poti sa o faci n-are cum s-o faca ea in locul tau, va trebui sa accepte situatia.
Pai asta incerc dar nu e usor, mama ma crede geniu numai pentru ca in scoala generala aveam note mari si eram premianta si acum crede ca si la facultate pot face asta dar nu e asa. Nu se compara materia din scoala generala cu cea din facultate dar mama nu intelege asta
In fine, inca nu renunt la facultate, m-am gandit sa continui, si o sa incerc sa ignor pretentiile parintilor, daca iau 5 si trec sunt multumita si gata.
La urma urmei, chiar nu imi pasa cu ce nota termin facultatea, numai s-o termin si sa scap de ea. Deci voi continua dar nu ma voi deranja sa am 10 pe linie.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, aveam nevoie si eu sa ma descarc si n-aveam pe cine
Si la postliceala sau cursuri de specialitate trebuie sa invete... ii ceri prea multe! La matura sau la spalat vase, lucruri unde nu se cere carte si pe un salariu de tot plansul.
Va regreta peste 5-10 ani de mintea pe care o acum.
Din greseli totul se invata.
Si la postliceale/cursuri se invata dar cantitatea de materie difera. Stiu asta de la o colega de liceu, ea merge la postliceala de asistenta de farmacie si mi-o zis cum e acolo. Categoric nu e la fel de stresata ca mine si sigur n-a cazut in depresii cum am cazut eu.
In fine, uita-te la unul din mesajele mele mai jos, am scris ca nu renunt inca la facultate dar nici n-o sa ma deranjez sa iau note mari, daca iau note de trecere e bine si cu asta basta.
E viata ta. Si daca vei ajunge la 23 de ani sa te angajezi si nu iti place locul de munca ce vei face? Faci alta facultate? Daca esti baiat ai incredere in tine si spune-le ca nu vrei la facultate, dar daca esti fata nu stiu ce sa le spui.
Dar gandeste-te daca nu vrei la facultate trebuie sa muncesti. Iti dau un sfat intai gaseste un loc de munca nu semnezi nimic, apoi vorbesti cu parintii despre asta poate vor fi de acord. Mult succes!
Sunt fata, n-ai vazut numele meu? Maria. Pai m-am gandit la posibilitatea asta; fac facultate si apoi ma trezesc ca nu-mi place slujba
dar n-am ce face. Nu prea exista facultati pentru ce-mi place mie deci trebuie sa fac una care nu-mi place si apoi vad eu ce loc de munca gasesc.
Oricum nu zice nimeni ca daca termin o facultate trebui neaparat sa lucrez in domeniu, multi absolventi lucreaza intr-un domeniu total diferit de cel studiat in facultate. Deci, daca chiar nu-mi place, pot termina facultatea si apoi sa vand pizza ![]()
Nici Gates nu a terminat facultatea, a stat doi ani, a acumulat ce l-a interesat și apoi a fondat Microsoft. Adevărul e că sistemul te face mega-doxă sclavul ultracompetent pentru ce?, pentru 1000 de lei în plus leafă? Nu merită! E realitatea în care trăim, trag unii că descreierații crezând că fac ceva deosebit ieșind șefi de promoție ca la absolvire să le fugă pământul de sub picioare când constată că nu ai angajează nici dracu, ba mai mult în continuare depind de părinți. Sistemul nu te învață cum să concepi lucruri, să-ți faci micul tău business, ei te vor slugă obedientă la care să îi arunce din când în când firimituri.
Știu ca au trecut 8 ani dar am dat peste intrebarea asta și n am putut sa nu rad de gândirea ta. În primul rand, e imposibil sa nu trăiești decent cu o facultate în România, ba chiar e imposibil sa nu ai peste 3500 de ron as zice(asta dacă ai făcut o facultate CA LUMEA nu una super ușoară care e nefolositoare și necăutară, de la care ai job doar la mc). Mi se pare amuzant când vad oameni ca tine când știu ca la mine la politehnica aproape toată lumea intra in domeniu, fiind angajați din facultate chiar, și majoritatea au 4000 de lei primul salar full time, în 2 ani trec de mia de euro. Dar na, cine vrea filozofie, psihologie, economie, normal ca moare de foame, ca au vrut o facultate fancy care sa fie super ușoară, și chiar și așa, doar dacă ești extrem de imbecil lucrezi pe sub 2500 de lei cu facultate, oricare ai terminat.
În al doilea rand, cine ți a zis ție ca merge țară din rău în mai rău? Uita te pe statistici, vezi economia, vezi produsul intern brut, vezi produsul intern brut pe cap de locuitor, vezi indexul de dezvoltare umană. Urasc când vine unul ca tine care arunca cu noroi în România chit țara merge doar în sus din toate punctele de vedere. Efectiv nimic nu va poate mulțimi, vreți peste noapte sa aveți salar ca în Franța, Anglia, Germania, care au exploatat alte țări asiatice și africane și au furat de le-a ieșit pe ochi. Nu se poate asa coane. Suntem în sec. 21, nu mai prăduim alte țări, nu mai avem imperii. În loc sa va simțiți bine ca țară voastră are un boom economic deceniul ăsta, în mod cinstit, când restul stagneaza, voi aruncați cu rahat, ca doar atâta știe romanul sa facă. "IzvorulDeIntelepciune", nume ironic.
uflex3 întreabă: