| linarkfts a întrebat:

Bună! Sunt în clasa a 9 a și luna aceasta sau luna viitoare voi da testul PISA. Testul PISA se pune în catalog? Două profesoare am înțeles ca vor să-l pună, dar eu am inteles ca e anonim. Testul îl vom da pe calculator. Se pot pune notele de la el? Au voie să le pună?

6 răspunsuri:
| Solane a răspuns:

De ce ti-e teama? Stii ca nu il vei trece?

| linarkfts explică (pentru Solane):

Nu mi-e teamă că nu-l voi trece, însă nu știu dacă o să mă descurc atat de bine încât sa iau 10 sau 9. Dacă iau o nota mai mica de 9 o sa îmi stric media generala tocmai acum la final de an.

| Pacientul0 a răspuns:

Salut! Testul PISA nu se pune de obicei în catalog, e un test internațional care măsoară cum stăm la matematică, citire și științe, nu e pentru note școlare. De obicei e anonim și rezultatele nu se folosesc ca notă la școală. Dacă profesoarele voastre vor să pună note, cel mai bine întreabă la director sau dirigintă să fii sigur.

| linarkfts explică (pentru Pacientul0):

Bună! Una dintre cele doua care vor sa le pună e chiar diriginta mea, însă eu nu știu cum poate face asta dacă sunt anonime.

| Pacientul0 a răspuns (pentru linarkfts):

Bună! Înțeleg că ești îngrijorat/ă că diriginta vrea să pună note pe baza testului PISA, deși e anonim. Chiar dacă ar avea acces la rezultate (poate din sistem), nu are voie să le folosească pentru catalog, nu e legal. Vorbește calm cu ea să clarifici, iar dacă nu merge, implică-ți părinții sau cere ajutor de la director.

| linarkfts explică (pentru Pacientul0):

Nu cred ca are putea schimba ceva, diriginta nu prea asculta pe nimeni.