Nu e chiar atat de greu, nu te speria degeaba. Trebuie doar sa inveti si o sa fie usor. Eu am luat 10 la matematica si 9.3 la romana. Si nu, nu e imposibil sa iei 10 la AMANDOUA pentru ca au existat si medii de 10 anul asta. In schimb, trebuie sa inveti mult. La matematica trebuie sa stii multe formule si sa le aplici. De asemenea, trebuie sa ai vedere in spatiu(adica sa poti observa elemente ajutatoare pe corpurile geomterice). Cat despre romana, acolo totul se rezuma la a stii sa faci compuneri(si, bineinteles, sa poti aplica notiunile de gramatica si literatura). Chiar daca, rasfoind culegerile, materia o sa ti se para destul de stufoasa la amandoua, nu tot ce inveti intr-a8a dai la examen. La mate nu o sa dai ecuatia de gradul alII-lea sau corpurile rotunde, la romana nu o sa dai romanul, balada sau comedia. Nici profesorii nu se vor omori atata cu astea, dar o sa iti predea niste notiuni despre ele, pentru ca vei avea nevoie in liceu.
Succes!
Trebuie sa te asiguri ca inveti toate formulele, teoremele ca sa te ajute sa rezolvi problemele. Daca esti foarte bun la matematica daca stii sa rezolvi probleme de *** stelute de dificultate. Daca ar fi sa ma iau dupa stelute la examen iti da probleme de ** stelute nici grele, nici usoare.
Nu e cite stie ce ..Nu e greu dar nici usor, secretul e sa inveti din clasa a5a pana in a8a,dar esenta e sa intelegi tot ce inveti, trebuie sa faci in plus acasa nu numai ce ai facut la scoala. Poti luat 10 foste usor dar si 4.
Vreau neaparat sa iau 10 la ambele... Si sentimentul ca nu le pot lua ma distruge...Sunt un elev care are 10 pe linie.
Imi pare rau personal sa aud asta.
Cu toate ca ai 10 pe linie asta nu inseamna neaparat ca orice lucru il stii, faci perfect.
am avut si eu in clasa colegi cu 10 pe linie, si niciunul nu a luat 8.
De la a vrea si a putea e o diferenta.
Trebuie sa ai incredere deplina in tine si sa ei examenele in serios.Si vei reusi