Te inteleg... nici eu nu pot citi ceea ce nu ma atrage, plictisitor! Eu iti recomand,, Mostenirea Martei " de Francine Rivers ( sunt 2 volume :,, Speranta mamei ei" si,, Visul fiicei ei" si,, Invaluiti de iubire " de Janette Oke ( sunt 3 serii cauta pe net si vezi tu cum e sa ti le comanzi in ordine )... Te asigur ca odata ce te apuci de una dintre aceste carti nu te mai poti lasa, ti-o spun din propria experienta!
>: D< sper ca ti-am fost de ajutor!
1. "Recreatia Mare" - Mircea Santimbreanu. Proza scurta - schite. Foarte dragutele si amuzante.
2. "Ciresarii" - Constantin Chirita. O serie de 5 (?) carti, pentru copii si adolescenti.
3. "Parfum" - Patrick Suskind. Un roman foarte interesant.
4. Cam orice de la Agatha Christie. Romane politiste.
Ar mai fi o tona, dar acum depinde ce ai vrea sa citesti.
"Pe aripile vantului"-Maragret Mitchell
"Qvo vadis"-Henryk Sienkiewicz
"Femeia in alb"-Wilkie Collins
"Portretul lui Dorian Gray"-Oscar Wilde
"Mandrie si prejudecata", "Ratiune si simtire""-Jane Austen
"Rosu si negru", "Manastirea din Parma"-Stendhal
"Tess d'Urberville", "Idila pe un turn", "Doi ochi albastri"-Thomas Hardy
"Coliba unchiului Tom"-Harriet Beecher-Stowe
"Contele de Monte-Cristo"-Al. Dumas
"Madame Bovary"-Gustave Flaubert
"Lorelei"-Ionel Teodoreanu
"Maitreyi"-Mircea Eliade
"Panza de paianjen"-Cella Serghi
"Ultima noapte de dragose, intaia noapte de razboi"-Camil Petrescu
"La rascruce de vanturi"-Emily bronte
"Jane Eyre"-Charlotte Bronte
Eu iti recomand : Magie- Septimus Heap
In care este vorba despre:Al Saptelea fiu al unui al Saptelea fiu, numit in mod sugestiv Septimus Heap, este furat in noaptea in care apare pe lume de catre o moasa care il declara mort. In aceeasi noapte, tatal baiatului, Silas Heap, gaseste in zapada o legaturica in care se afla o fetita nou-nascuta cu ochi violeti. Silas si sotia lui o iau pe biata fetita in casa lor, ii dau numele de Jenna si o cresc ca pe propriul lor copil. Dar cine este aceasta fetita misterioasa si ce s-a intamplat in realitate cu iubitul lor fiu Septimus?
Cartea intai din aceasta captivanta serie de Angie Sage ii poarta pe cititori intr-o calatorie fantastica, presarata cu personaje ciudate si vraji, potiuni si descantece.
Magie este o poveste originala despre identitati pierdute si regasite, plina de umor si caldura. Eu o citesc inca. Cartea are 49 de capitole si are 568 de pagini. Magie, este primul volum urmatorele sunt: 2 zborul 3 leacul 4 expeditia 5 sirena 6 fieful (si da am scris bine "fieful"). Cam atat ce stiu despre carte si odata ce incepi sa o citesti chiar prinzi drag si ai volume destule. Sper ca te-am ajutat! Numai bine!
App. in America a aparut si volumul 7 intitulat "focul" si cartile le poti lua de pe elefant.ro! Multa bafta!
M. Dostoievski – Fratii Karamazov (sau Idiotul, Crima si Pedeapsa)
2. Lev Tolstoi – Anna Karenina (sau Razboi si pace)
3. Victor Hugo – Mizerabilii
4. Emily Bronte – La rascruce de vanturi
5. Jane Austen – Mandrie si prejudecata (sau Ratiune si simtire, Emma)
6. Herman Melville – Moby Dick
7. Alexandre Dumas – Cei trei muschetari
8. Charles Dickens – Marile sperante (sau David Copperfield)
9. Jules Verne – Ocolul Pamantului in 80 de zile (sau 20.000 de leghe sub mari, Calatorie spre centrul Pamantului, etc.)
10. Oscar Wilde – Portretul lui Dorian Gray
1.Mihail Drumes(Invitatie la vals; Scrisoare de dragoste; Elevul Dima dintr-a saptea)
2. Paulo Coelho(Unsprezece minute; Diavolul si domnisoara Prym; Veronika se hotaraste sa moara![]()
3. Liviu Rebreanu(Ion- e cartea mea preferata
, iti va fi de folos si la scoala, daca nu l-ai facut deja-; Padurea Spanzuratilor; Rascoala)
4. Mircea Eliade( Nunta in cer; Maitreiy; Romanul adolescentului miop)
5. Cella Serghi(Panza de paianjen)
6.J.D. Salinger(De veghe in lanul de secara)
7. Constantin Chirita(Ciresarii - 5 volume)
Si. lectura placuta!
Citeste La Medeleni! Eu am citi si m-a atras foarte mult.E foarte interesant romanul.
Da, frate, ea nu prea le are cu meseria asta si deja o luati tare? Cartea care m-a marcat e "Elefantul din bostanarie" de Dan Dobos. Are o gramada de scene...interesante...If you know what I mean, si e cu adolescenti. O sa-ti placa.
Sara Shepard-Micutele Mincinoase
Jay Asher-Cele 13 motive
Tahereh Mafi-Spulbera-ma
Guillaume Prevost-Cartea Timpului
Dan Brown-Codul lui Da Vinci
Anna Carey-Eve
Mihail Drumes-Invitatia la vals
Mark Twain-Aventurile lui Tom Sawyer
Sandra Brown-Fuga de celebritate, Tacere elocventa, etc.
L.J.Smith-Cercul Secret
Si mai gasesti tu ceva.
FUndita?
Poti citi romane de aventuri sau cartile care vor trebui urmatorul an de liceu si le poti citi acum in vacanta...