anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce carti imi recomandati sa citesc? Am 16 ani..Si as vrea sa mai citesc in vacanta.Nu stiu,as vrea sa citest sa imi placa cu adevarat, sa ma atraga...Nu prea am citit si as vrea sa ma apuc.
Multumesc!happy

11 răspunsuri:
| sarah4589 a răspuns:

Te inteleg... nici eu nu pot citi ceea ce nu ma atrage, plictisitor! Eu iti recomand,, Mostenirea Martei " de Francine Rivers ( sunt 2 volume :,, Speranta mamei ei" si,, Visul fiicei ei" si,, Invaluiti de iubire " de Janette Oke ( sunt 3 serii cauta pe net si vezi tu cum e sa ti le comanzi in ordine )... Te asigur ca odata ce te apuci de una dintre aceste carti nu te mai poti lasa, ti-o spun din propria experienta! happy >: D< sper ca ti-am fost de ajutor!

| Pitzipoanca a răspuns:

1. "Recreatia Mare" - Mircea Santimbreanu. Proza scurta - schite. Foarte dragutele si amuzante.
2. "Ciresarii" - Constantin Chirita. O serie de 5 (?) carti, pentru copii si adolescenti.
3. "Parfum" - Patrick Suskind. Un roman foarte interesant.
4. Cam orice de la Agatha Christie. Romane politiste.
Ar mai fi o tona, dar acum depinde ce ai vrea sa citesti.

| ἶῆfἶῆἶƮყ a răspuns:

"Pe aripile vantului"-Maragret Mitchell
"Qvo vadis"-Henryk Sienkiewicz
"Femeia in alb"-Wilkie Collins
"Portretul lui Dorian Gray"-Oscar Wilde
"Mandrie si prejudecata", "Ratiune si simtire""-Jane Austen
"Rosu si negru", "Manastirea din Parma"-Stendhal
"Tess d'Urberville", "Idila pe un turn", "Doi ochi albastri"-Thomas Hardy
"Coliba unchiului Tom"-Harriet Beecher-Stowe
"Contele de Monte-Cristo"-Al. Dumas
"Madame Bovary"-Gustave Flaubert
"Lorelei"-Ionel Teodoreanu
"Maitreyi"-Mircea Eliade
"Panza de paianjen"-Cella Serghi
"Ultima noapte de dragose, intaia noapte de razboi"-Camil Petrescu
"La rascruce de vanturi"-Emily bronte
"Jane Eyre"-Charlotte Bronte

| DenisaS23 a răspuns:

Eu iti recomand : Magie- Septimus Heap
In care este vorba despre:Al Saptelea fiu al unui al Saptelea fiu, numit in mod sugestiv Septimus Heap, este furat in noaptea in care apare pe lume de catre o moasa care il declara mort. In aceeasi noapte, tatal baiatului, Silas Heap, gaseste in zapada o legaturica in care se afla o fetita nou-nascuta cu ochi violeti. Silas si sotia lui o iau pe biata fetita in casa lor, ii dau numele de Jenna si o cresc ca pe propriul lor copil. Dar cine este aceasta fetita misterioasa si ce s-a intamplat in realitate cu iubitul lor fiu Septimus?
Cartea intai din aceasta captivanta serie de Angie Sage ii poarta pe cititori intr-o calatorie fantastica, presarata cu personaje ciudate si vraji, potiuni si descantece.
Magie este o poveste originala despre identitati pierdute si regasite, plina de umor si caldura. Eu o citesc inca. Cartea are 49 de capitole si are 568 de pagini. Magie, este primul volum urmatorele sunt: 2 zborul 3 leacul 4 expeditia 5 sirena 6 fieful (si da am scris bine "fieful"). Cam atat ce stiu despre carte si odata ce incepi sa o citesti chiar prinzi drag si ai volume destule. Sper ca te-am ajutat! Numai bine!

| DenisaS23 a răspuns:

App. in America a aparut si volumul 7 intitulat "focul" si cartile le poti lua de pe elefant.ro! Multa bafta!

| Bo0ble a răspuns:

M. Dostoievski – Fratii Karamazov (sau Idiotul, Crima si Pedeapsa)

2. Lev Tolstoi – Anna Karenina (sau Razboi si pace)

3. Victor Hugo – Mizerabilii

4. Emily Bronte – La rascruce de vanturi

5. Jane Austen – Mandrie si prejudecata (sau Ratiune si simtire, Emma)

6. Herman Melville – Moby Dick

7. Alexandre Dumas – Cei trei muschetari

8. Charles Dickens – Marile sperante (sau David Copperfield)

9. Jules Verne – Ocolul Pamantului in 80 de zile (sau 20.000 de leghe sub mari, Calatorie spre centrul Pamantului, etc.)

10. Oscar Wilde – Portretul lui Dorian Gray

| whiteOdrink a răspuns:

1.Mihail Drumes(Invitatie la vals; Scrisoare de dragoste; Elevul Dima dintr-a saptea)
2. Paulo Coelho(Unsprezece minute; Diavolul si domnisoara Prym; Veronika se hotaraste sa moarawinking
3. Liviu Rebreanu(Ion- e cartea mea preferatahappy, iti va fi de folos si la scoala, daca nu l-ai facut deja-; Padurea Spanzuratilor; Rascoala)
4. Mircea Eliade( Nunta in cer; Maitreiy; Romanul adolescentului miop)
5. Cella Serghi(Panza de paianjen)
6.J.D. Salinger(De veghe in lanul de secara)
7. Constantin Chirita(Ciresarii - 5 volume)
Si. lectura placuta! happy

| Alexandraemy71 a răspuns:

Citeste La Medeleni! Eu am citi si m-a atras foarte mult.E foarte interesant romanul.

| Tudorpip a răspuns:

Da, frate, ea nu prea le are cu meseria asta si deja o luati tare? Cartea care m-a marcat e "Elefantul din bostanarie" de Dan Dobos. Are o gramada de scene...interesante...If you know what I mean, si e cu adolescenti. O sa-ti placa.

| De_Trefla_Dama_1990 a răspuns:

Sara Shepard-Micutele Mincinoase
Jay Asher-Cele 13 motive
Tahereh Mafi-Spulbera-ma
Guillaume Prevost-Cartea Timpului
Dan Brown-Codul lui Da Vinci
Anna Carey-Eve
Mihail Drumes-Invitatia la vals
Mark Twain-Aventurile lui Tom Sawyer
Sandra Brown-Fuga de celebritate, Tacere elocventa, etc.
L.J.Smith-Cercul Secret
Si mai gasesti tu ceva.
FUndita?big grin

| Al3x96 a răspuns:

Poti citi romane de aventuri sau cartile care vor trebui urmatorul an de liceu si le poti citi acum in vacanta...