Nu prea sunt așa profesori pe acolo, dar după ce mergi, o să înveți în timp scurt, că n-i încotro.
Si părinții tăi de ce se mută in Anglia? Pentru bani nu? Crezi ca acolo o sa fie bine? In Anglia sau in orice țară daca nu ai la cine sa te duci nu ai asigurat viitorul mai bine stai aici acasă, unde ai prieteni, cunoști limba ai rudele, de ce i ti trebuie Anglia? Sigur nu te vei obisnuii acolo, tot o sa i ti fie dor de România de prieteni colegi etc, plus ca momentan esti un copil si nu este decizia ta cu mutarea in Anglia, fă ti aici liceul nu intrerupe acum cînd este varsta ta școala pe ideea ca lasă ca fac acolo, daca nu faci acum aici liceul nu il mai faci niciodată, si cu 8 clase nu vei găsii nimic de muncă nici aici nici in străinătate, decît femeie de serviciu sau la spălat vase prin restaurantele din Anglia, nu merită sa dai pasărea din mînă pentru cea de pe gard spune un proverb românesc, adică aici ai asigurat totul ai casă ai ocazia sa ti termini studiile liceul si tu ce faci? Te muti intr o țară despre care nu stii nimic nici măcar limba, hai sa fim seriosi, mama ta greseste ca acum vrea sa te rupă de școală, pînă inveti tu engleza care se vorbeste in Anglia ca este aceea cu dialect, nu este engleza aia ușoară din America, va dura minim 2 ani si in doi ani pierzi de tot contactul cu scoala, oricum decizia este a ta si a părintilor, mai bine vorbesti cu ei sa mearga numai ei in Anglia sa i si facă acolo o situație si apoi sa te ia si pe tine cand ei au acolo detoate, asa ei acolo nu au nimic nu au pe nimeni si ce faci stati in chirie? Sau ai rude in Anglia? La cine mergi?
Du-te cu parintii tai. Locuind printre englezi, vei invata mai usor. Apoi, englezii sunt foarte toleranti, nu cum se vorbeste. Iti va fi usor dar mai ales vei fi cu parintii.
Nu exista scoli in limba romana.
Personal, daca as fi in locul tau, nu m-as muta in Anglia. E o tara naspa, cu legi cretine, fara un viitor. Si vremea e urata, etc.
Mai bine ramai in Romania. Astea fiind spuse, ar fi totusi o idee buna sa inveti engleza.
Tata este plecat de câțiva ani în Anglia și are casa, are tot ce ii trebuie acolo. Am și alte rude.
Decizia nu este a mea, este a mamei mele.
Ea spune că aici în Romania nu pot avea un viitor bun. Daca fac liceul în Anglia și mă întorc înapoi în România (asta după ce îl termin), pot găsi un loc de muncă bun. (Asta spune mama, nu eu)
Mă tot bate la cap " hai în Anglia că e mai bine ", in cazul acesta eu nu știu ce să fac și mă gândesc și la prietenii mei, mă gândesc și la viitorul meu. nu prea îmi dă de ales.
Faza e că engleza fiind o limbă internațională, este ușor să o înveți. Poți să te uiți pe YouTube la vlogeri, chestii interesante, eu de exemplu am început să o învăț prin a 3-a/4-a din jocuri și învățam mai repede decât aș fi învățat la școală deoarece la școală nu mi se părea interesantă și nu aveam motivație să o învăț. Fiind în Anglia, o să auzi engleza peste tot și 100% o să o înveți, părerea mea. Acolo ai fi și lângă părinții tăi, un + foarte mare și ai fi și într-o țară foarte ok în care îți poți face mai ușor un viitor strălucit. Eu ți-aș recomanda cu toată inima să te duci. Nu lăsa o prostie de limbă străină să-ți stea așa în cale. O să vezi că nu este o limbă grea și o poți învăța foarte ușor. Gândește-te doar cum ar fi să o înveți (pentru că oricum o s-o faci), alegând să stai în România. Poate că o să regreți decizia de a nu pleca Zi faină
!