anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună tuturor. Aș vrea să mă ajutați! cum pot deveni increzătoare in mine? tot timpul sunt timidă, merg cu capul in pamânt fara sa am vre un motiv. mă intimidez ușor și astfel par o idioată. nu pot purta discuții cu persoanele de sex opus din cauza emotilor. mă simt orobil! cum scap de monotonia asta?

5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Gasesti aici cateva sfaturi profesioniste: http://psiholog.wordpress.com/2009/03/20/invinge-timiditatea/

| mgtow a răspuns:

Gandeste-te doar la partea buna a vietii fara sa mai ai preocupari de alt gen.

| sabin89 a răspuns:

Cauta sa vindeci nu aparentele, ci cauza problemei. Incearca sa intelegi ce anume cauzeaza starea asta. Cumva parintii au fost (si sunt) prea aspri si prea restrictivi? Daca da, incearca sa te apropii de ei, sau cel putin de unul din ei, si sa discuti deschis problema. Intotdeauna trebuie umblat la cauza, nu la efecte.

| victoria00 a răspuns:

Sa stii ca are si timiditatea farmecul ei happy
Ma confruntam cu aceeasi problema pana pe la 16 ani, dupa aceea a inceput sa dispara incet, incet, dar nu de tot.
Unii baieti apreciaza si fetele timide, ca de cele indaznete cu cu tupeu sunt satui.
Nu stiu ce sfat sa iti dau...dar gandeste-te care e cel mai rau lucru care se poate intampla: se vor amuza putin ceilalti...nu e asa de grav. Ignora comentariile rautaciose si bucura-te de viata!
O zi frumoasa!

| Sevy666 a răspuns:

Pai in primul rand trebuie sa afli care este cauza timiditati,de exemplu multe persoane sunt timide datorita aspectului fizic,altele sunt timide datorita faptului ca nu prea au avut contact cu sexul opus si nu stiu ce spuna ce sa faca. Daca problema este aspectul fizic atunci e mai usor de rezolvat,fa-ti o schimbare de look,imbracate altfel,schimba coafura mai des,incearca sa te machezi putin,cat mai natural,nu exagera. Lucrurile astea chiar daca poate nu ma crezi ajuta foarte mult,iti construiesti increderea in tine. Intotdeauna aspectul fizic te ajuta sa fii mai increzatoare. Si problm cu timiditatea o are foarta multa lume cateodata fara motiv,nu trebuie sa te simti ca o idioata,trebuie sa incerci sa-ti faci o parere si o imagine a ta mai buna. De ex daca u te consideri frumoasa lumea te percepe asa cum te vezi u. Asta e un ex. Si in leg cu purtatul unei discuti cu sexul opus,trebuie sa incerci sa-ti controlezi emotiile,iar parerea mea desi acum depinde de persoana,de personalitatea ta,nu stiu,poti fie sa fi naturala,tu insati,fie sa fi aparent aroganta,aroganta nu neaparat una adevarata iti da incredere. Dar sa nu exagerezi cu ea baietilor le plac fetele sigure pe ele,care stiu ce vor. Nu te lasa dominata de sentimente, intotdeauna mergi cu fruntea sus si spatele drept,asta e atitudinea invingatorilorbig grin In concluzie ca sa scapi de timiditate si sa-ti construiesti incerederea in tine schimbati look-ul,fi mai aroganta, arata ca esti buna, la ce vrei u, mergi cu fruntea sus, adopta o atitudine de invingatoare si vei fi invingatoare (Ps:sper ca nu te-am bagat in ceata, e greu sa dai sfaturi fara sa cunosti pershappy )