|

Buna! Vreau sa intru la Academia militara, dar nu stiu daca am o masea scoasa ma vor declara apta medical?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu conteaza. Trebuie sa ai toata dantura pusa la punct: cele ce nu se pot trata scoase, cele cu carii tratabile plombate. Eu am avut 3 scoase cand m-am dus in armata.

| explică (pentru Salontanul):

Acum cat timp? In prezent sunteți in armata?

| a răspuns (pentru Irene000):

Nu! Acum sunt pensionar militar dar normele medicale nu s-au schimbat mult.
Uite aici: http://bit.ly/2J789BS

| explică (pentru Salontanul):

Eu as vrea sa fiu maistru militar, nu sunt la un liceu militar, dar stiam ca poti sa dai probe si daca nu esti. Dumneavoastră ce ati fost? As vrea sa va mai pun o intrebare, daca esti admis si la probele fizice si iei nota de trecere la acele teste(engleza, mate-fizica), si esti declarat admis, se poate intampla sa nu intri? Adica sa intre altii care au avut note mai mari? Dupa ce poti face?

| a răspuns (pentru Irene000):

Nici eu n-am facut liceul militar. Era si pacat sa-mi pierd tineretea pe acolo! Am facut Academia Trupelor de Uscat Sibiu. Am fost ofiter. Pentru maistri militari trebuie sa dai la o scoala militara, dupa liceu. Daca esti admis la probele: medicale, sportive, teste psihologice si cele de engleza si matematica-fizica s-ar putea sa nu ai nota necesara. Depinde cati sunt pe loc. Daca sunt (de exemplu) 12 pe loc si multi trec de examene se poate sa intre cu medie mare: peste 9, 00. Dar daca sunt 12 pe loc si multi nu trec testul psihologic, controlul medical si problele (fizice, si materii) s-ar putea sa se intre cu 7, 00. Deci este o variabila. Nu poti sa stii.

| explică (pentru Salontanul):

Puteti sa imi spuneti cam in ce consta vizita medicala?

| a răspuns (pentru Irene000):

Nu mai tin minte dar au fost o gramada de probe. Ne-au dus la Sp. Militar din Sibiu si am facut turul. Oftalmologie, chirurgie, ORL, dermato-venerice, radiologie, cardiologie, diabetologie (Prima, ne-au spus sa nu mancam), sange (a doua). Atat imi amintesc.
Dupa ce am scris randurile de mai sus mi-am amintit ca am vazut undeva o fisa medicala. Acolo gasesti tot ce trebuie facut: http://bit.ly/2RxUqal

| explică (pentru Salontanul):

Dumneavoastra la ce ati dat test?

| a răspuns (pentru Irene000):

Testul este unul singur ca zi de test dar se dau mai multe teste. Pe cel din acea perioada nu mi-l amintesc dar stiu ca era ceva de genul: 15, 30, 46, 63. Spuneti urmatoarea cifra. Sau o gramada de figuri si sa alegtriunghiul si pentagonul. Uite si cateva din 2016: https://goo.gl/y9BbPs
https://goo.gl/K4zyDF
https://goo.gl/aPLzgp
https://goo.gl/bfWixB
https://goo.gl/5DXSk7
https://goo.gl/LWwm3r