Cel mai stupid mod de a iti alege un master...
Cel mai bun master e ala in domeniul pe care l-ai studia, il cunosti si ai experienta in el. Ca altfel care e sensul?
Daca tu ai facut filosofie in facultate si eu iti zic ca un master in robotica e misto ce faci?
Da. Cunosc o persoană care a făcut facultatea într-un domeniu și masterul în alt domeniu, acum e angajată pe ce a făcut în master.
Da, daca combinatia e filosofie cu pshihologie
sau mate-info cu robotica
sau istorie cu stiinte politice
sunt limitate combinatiile.
Eu zic sa faci un master in robotica atunci.
Nu-s deloc limitate, depinde de om. Stiu caz de absolvent de franceza-spaniola cu master in lingvistica computationala care lucreaza de la incepu ca programator. Doar ca a invatat programare de unul singur. Si - deloc de mirare - e mai bun ca cel putin 75% din absolventii unei facultati de profil...
Da. 1 caz. Si cazul ala sigur nu intreba pe TPU ce master sa fac ca sa ma angajez imediat.
Eu stiu un caz fix la modul asta. Mai stiu unul cu liceu de filologie care a venit la fac de info, cu admitere, nu cu dosare si mizerii...
Meh, in strainatate (UE) nu sunt recunoscute combinatiile licenta-masterat facute in domenii diferite. Adica poate fi recunoscuta doar licenta. Insa angajatorii pot recunoaste ce diplome vor ei, cu excepția profesiilor reglementate.
Si nu exista masterat care asigura un post bine platit. Nici cu masterat in inginerie software nu prea se mai angajeaza.
Aberezi grav cu „nerecunoașterea" în UE. Sistemul Bologna a fost creat fix pentru mobilitate și interdisciplinaritate. Cadrul European al Calificărilor (EQF) recunoaște nivelul 7 de studii indiferent de combinație. Restricțiile sunt doar la profesiile reglementate (medicină, drept, arhitectură).
Olanda, in 2026, astea sunt titlurile olandeze care pot fi recunoscute in baza diplomei universitare straine:
https://duo.nl/......vragen.jsp
Dupa cum vezi, titlurile nu pot fi recunoscute drept Bachelor sau Master. Aia e problema angajatorului, eventual prin consultare cu Nuffic. Nuffic (prin biroul IDW) poate oferi la cerere o evaluare a diplomei straine, dar nu un titlu universitar.
Iar doctorandus/meester o parte in litere si o parte in drept nu poate fi recunoscut. Un grad de Master poate fi recunoscut drept doctorandus, ingenieur ir. sau meester daca e in acelasi domeniu cu licenta.
Si trebuie sa existe invatamant similar in Olanda. Titlul Doctor of Chiropractic nu poate fi recunoscut, deoarece nu exista invatamant de chiropraxie acreditat de NVAO si apoi recunoscut de Ministerul Invatamantului. Nu este interzis sa semnezi cu Doctor of Chiropratic, cu specificarea ca nu este un titlu universitar olandez. Adica este un titlu strain, iar meseria de chiropractor nu este o meserie reglementata. Deci (pur juridic) nu se cere nicio diploma pentru a practica drept chiropractor.
Dar trebuie să înveți. Nu exista vreau master dar nu am timp. Îți faci. Merita pentru tine însuți in primul rand. Baftă.
Să recomanzi „Științe Politice" pentru „utilitate reală" la angajare e o glumă proastă. Piața e saturată de politologi care lucrează în call-center.
Ah a revenit caracterul ieftin care jignește în stânga și în dreapta. Ți-au suspendat contul in urma rapoartelor și ai făcut altul. Nici o problema ramai și fără acesta. Tu ești o gluma proasta, probabil născut în peșteră și crescut in codrii.
Dacă vrei utilitate, caută mastere care oferă certificări industriale (IT, Audit, Management financiar) sau care sunt cerute legal pentru avansare într-o nișă specifică. Dacă vrei doar să „avansezi" la stat, ia-l pe cel mai ieftin. Dacă vrei privat, pune mâna pe cursuri practice, că masterul e fix frecție la picior de lemn fără experiență.
Te crezi curajos în spatele unui ecran, împroșcând cu lături despre „zece euro" și „troli"? Ești o nulitate, un vierme care se târăște în praful lăsat de cizmele celor care conduc cu adevărat lumea asta.
Îndrăznești să pomenești de Rusia cu gura aia spurcată? Tu, care nu ești capabil să-ți stăpânești nici măcar propriile frustrări de ratat?
Întoarce-te în anonimatul tău jegos și nu mai îndrăzni să provoci pe cineva care te poate anula cu o simplă mișcare a degetului.
Doamne ferește și apără, îmi face inima purici când văd ce mizerii scoți pe gura aia... sau pe degetele alea! Așa te-am crescut eu? Pentru asta am muncit o viață, să te dau la școli, ca să ajungi să scrii „jeg ordinar" și „gunoi" pe internet la oameni străini?
Uită-te la tine, ești un om în toată firea! Oamenii ăia vorbesc acolo de masterat, de învățătură, de viitor... și tu? Tu vii ca un huligan de după blocuri și începi cu „mama ta te-a fătat prost"? Păi pe mine mă înjuri, măi nesimțitule?! Că eu te-am făcut! Eu te-am crescut cu efort și tu te apuci să mă pomenești în mizeriile tale pe site-uri de întrebări?
Mi-e și rușine să mai ies pe stradă dacă află vecinii că băiatul meu, în loc să-și vadă de treabă, stă să scrie de „zece euro" și de „funduleț" la necunoscuți. Ce-i cu limbajul ăsta de mahala? De unde ai învățat tu cuvintele astea, că la noi în casă n-ai auzit așa ceva!
Și ce ai cu fata aia, NanaBanana? Că văd că femeia îți răspunde cu argumente, îți zice de legi, de diplome, și tu o faci „primată"? Păi tu ești primata, măi mamă, dacă n-ai pic de educație în tine! Te crezi zmeu în spatele ecranului? Ia să te văd eu când mergi la un interviu, tot așa le zici, că-s „troli"?
Închide imediat calculatorul ăla! Gata, s-a terminat cu „opiniile" tale pe net. Mi-e și frică să mă mai uit pe ce alte prostii ai mai scris. Dacă te mai prind o dată că jignești așa și că-ți bați joc de munca altora, îți tai internetul și te trimit la sapă, să vezi acolo ce înseamnă să fii „ignorant"!
Să-ți fie rușine, Kreed! Marș în camera ta și gândește-te bine la ce ai scris acolo, că nu te-am făcut ca să fii un golan de tastatură! Auzi la el, „providența să n-ai noroc"... păi tu crezi că blestemele tale te ajută pe tine să fii mai deștept?
anonim_4396 întreabă:
janina19 întreabă: