In principal conteaza media la evaluarea nationala, in proportie de 75% iar media cl.V-VIII numai in proportie de 25%.
In exemplul tau, cu media cl.V-VIII de 9, 83 si media la evaluarea nationala de 10, vei avea media de admitere 9, 96.
Bună!
Cel mai probabil, şi la anul, media de admitere se va calcula după aceeaşi formulă ca anul acesta!
Vezi detalii în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......n-si-8-53/
Toate cele bune!
Nu fii atât de sigură că o să iei 10... eu am Media pe clasele 5-8 9, 84, eram sigur că iau peste 9, 5 la romana, am făcut corectarea cu profa si aproape totul era bine, la mate mă așteptam să iau cam 8, 5-9.0. Am făcut variantele de anul trecut si mi s-au părut usoare.Pe când văd rezultatele, ele sună cam așa : 8, 80 la romana, pentru simplul fapt că am greșit un cuvânt la valori sintactice si pentru ca nu le-au convenit celor din comisie ce figuri de stil am scris, atâta tot! Iar la mate am luat 8, 25 ca am greșit la sub. 3. Toți copii buni din școală am luat sub 9, si suntem o școală foarte bine văzută în Cluj, înafară de șefii de promoție, care au luat puțin peste 9 Media la examen. Alti copii buni, cu medii generale peste 9, 75 au luat mai puțin ca mine.
Așa că nu fii sigură 100% ca o sa iei 10 pentru că emoțiile te fac să uiți, nu-ți vin ideile pe loc, nu si timp, poate greșești si pui semne distinctive si atunci trebuie să iei absolut toată lucrarea de la 0 în ultimele 10 minute... nu e chiar așa ușor. Mai bine te aștepți la mai puțin, iar dacă vei lua mai mult te vei bucura mai tare
Nu vreau să te influentez, e decizia ta, dar dacă ai așa medie Mare si daca îți plac științele (biologia, chimia, fizica, matematica) ai putea opta pentru un profil real, e cel mai de viitor dintre toate. Si mie îmi plac materiile socio-umane, istoria si geografia erau materiile mele preferate, însă sunt foarte slabe șanse ca, terminând un liceu cu profil științe sociale, să te angajezi în domeniu fiindcă sunt locuri puține de muncă în domeniu, plus ca sunt mai slabute decât celelalte 3 profile. Dar e alegerea ta, poate ai ajutor de la Dumnezeu și o să devii o avocata