Rezolvarea unei inecuatii se bazeaza pe urmatoarele proprietati.
a). Un termen trece dintr-o parte in alta schimbandu-si semnu.
b). Impartind sau inmultind o inegalitate cu un numar pozitiv se pastreaza sensul inegalitatii.
c). Impartind sau inmultind o inegalitate cu un numar negativ se schimba sensul inegalitatii.
Succes! ![]()
***Noi nu va rezolvam temele, insa daca vei tine cont de ce ti-am scris mai sus vei fi capabila sa-o rezolvi de una singura.***
6x se reduce cu 6 x ~~> 9 x € mulţimea vidă.
Dacă îţi dădea 9>2, era adevărat ~~> x € mulţimea în care trebuie să rezolvi problema ( N, Z, etc.)
Stiu ca. nu raspund la intrebare, dar am o curiozitate
. De ce i`ai dat stupid lui Timea? ca ti-a cam taiat`o si ca nu esti de aceeasi parere cu ea?
Simplu! Treci pe 9 in dreapta cu semn schimbat si pe 6x in stanga cu semn schimbat ( Grupam termenii asemenea ) si il afli pe x sau poti avea una care dupa ce grupezi termenii sa ramana 4x > 8 Imparti toata ec prin 4 si rezulta ca x>4
Ai mai dat o intrebare cu alt exerciti.Aici nu ai voie sa faci teme.fi atent in clasa si cere`i profesorului sa iti explice inca odata daca nu ai inteles.
Dragă Fefy, tu aici cred că ai un exerciţiu de logică, deoarece eu unu inteleg că te intreabă dacă este adevărat adică dacă 6x+9 < 6x+2 este adevărat sau fals. si eu unu zic că este fals. Citeşte cu atenţie anunţul şi altă dată scriel
Succes!
6X-6X0xXS=multimea vida [pentru ca orice nr inmultit cu 0 da 0 iar 0 este mai mare decat -7]
ceilalti ti-au explicat cum sa il faci.io ti-am dat solutia
bafta in ocntinuare si urmeaza sfatul lui ronnix.:*:* pa-pa
andrutik întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: