N= Toate numerele intregi de la 0 la infinit{o, 1, 2, 3, 4, 5, 6,7, 8, 9...infinit}
Z=Toate numerele din N si cele negative.{N,-1,-2,-3,-4,-5,...-infinit}
Q=Z(adica si N) si toate numerele fractionale(cu virgula sau fractii) 2/4, 5/30...}
R reprezinta toate multimile combinate.
Mai exista o multime R - Q, adica numere irationale.
R-Q=Radicali (radical din 1, din 4, din 9...nu sunt numere irationale fiindca (exemplu) radical din 9=3(adica numar natural). Exemple de nr. irationale:
Radical din 2, din 3, din 5, din 6, din 7, din 8, din 11, ...
N-Numere naturale
Z-numere intregi
Q-numere rationale
R-numere reale
R-Q-numere irationale
Buna
Multimea N sau multimea numerelor naturale cuprinde toate numerele naturale de la 0 incolo.
N={0, 1,2, 3,4,.n,.} - este o multime infinita, nu se termina niciunde, cuprinde numerele de la 0 incolo.Nu cuprinde fractii sau radicali.
Multimea Z este multimea numerelor intregi si cuprinde toate numerele atat negative cat si pozitive.De asemnea, multimea N este inclusa in ea.Nici multimea Z nu cuprinde radicali sau fractii.
Z={.,-n,.,-3,-2,-1,0,1,2,3,4,.,n,.}
Multimea Q este multimea ce cuprinde fractiile.In ea sunt incluse multimile N si Z.Matematic,se defineste astfel:
Q={a/b | a, b apartin de Z, b diferit de o}. Nici multimea Q nu cuprinde radicali.
Multimea R sau multimea numerelor reale cuprinde toate numerele din multimile N, Z, Q dar mai cuprinde si radicalii.Acestia fac parte din multimea I adica multimea numerelor irationale.
R=(-infinit;+infinit)
Funda?
N-numere naturale ( de la 0 la infinit)
Z-numere întregi (de la -infinit până la infinit)
Q-numere raţionale (de la -infinit la infinit şi fracţii : 4/2 etc)
R-numere raţionale (toate cele de mai sus şi cele cu radical )
Nu e corect, infinitul intra doar la R pentru ca e un numar real.Nu are ce cauta in N, Z sau Q, el este doar in R
Um, scuză-mă, care e cel mai mare număr? Chiar tu ai scris că mulţimea N are o infinitate de numere.(Ceea ce esta valabil pentru toate mulţimile). Te pierzi în ce zici.
Da,am zis ca are o infinitate de numere, adica nu se termina, nu am zis ca se termina in infinit. Daca nu intelegi nu te baga.Multimile N, Q, Z nu au un cel mai mare numar, sunt infinite pe cand la R infinitul este socotit cel mai mare, adica capatul multimii ( scuze de cacofonie ). Daca te pierzi in "jocul de cuvinte" mai bine taci si intreaba-ti proful de mate.Mai clar de atat nu stiu sa explic.O sa iti zica acelasi lucru : infinitul e numar doar real.Deci nu are ce cauta drept cel mai mare numar in alte multimi, cu toate ca sunt infinite si nu exista un "cel mai mare numar". Deci e absurd ce zici.
Nu, nu e absurd ce zic, pentru că nu există în nicio mulţime un număr "cel mai mare" ca să fie o mulţime finită.
Mulţimea R le conţine pe toate şi de aia e cea mai mare dar nu e singura care are o infinitate de numere.
Elementele multimii N: 0, 1, 2, 3, ...
Elementele multimii Q: de la -infinit la infinit cele de tipul a/b (a supra b)
Elementele multimii Z:..., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, ...
Elementele multimii R: Radical; Pi; 1, 010010, si toate cele de mai sus.
Funda?