| RAY a întrebat:

Care sunt pioritatile cand inveti o limba?

12 răspunsuri:
| Theo94 a răspuns:

Ai mai multe oportunitati, poti sa te angajezi in mai multe locuri bine platite care necesita o limba straina,

Descoperi culturi noi mai ales daca calatoresti,

Iti dezvolta mintea,

Imbunatateste capacitatea de multitasking, etc

| RAY explică (pentru Theo94):

Nu la asta ma refer

| Theo94 a răspuns (pentru RAY):

Dar la ce(?), depinde si cum pui intrebarea.

De mult timp studiez modul cum invata creierul uman o limba, dar, vreau sa stiu cum acumulezi vocabular nou, am incercat flash card, cuv cu cuv dar le uit, cu cititul cat de cat dar tot nu ramane in cap, filme cu sub, fara, nu inteleg oare e o varsta la care invatatul unei limi sa se opreasca si da cum poti invata vocabular nou?

Cel mai bine si asta o spun multi este sa fi in tara in care se vorbeste limba respectiva, asa o vei folosi mereu si nu o vei uita si va trebui sa gandesti in acea limba pe care o inveti, iar treaba cu invatatul depinde de la individ la individ, unii invata mai repede, altii mai greu, unii acumuleaza usor informatii istorice dar mai greu cu o limba straina sau cu procesul de invatare a unei limbi straine.

Eu m-am gandit de ex. daca imi place geografia, sa invat geografie intr-o limba straina.

Nu chiar, am vazut in Germania si erau multi care abia stiau cateva cuvinte =ca nu le interesa, baza este sa te folosesti de limba ca o unelta

Daca o sa-ti dea cineva cel mai bun raspuns nu o sa fie o formula magica.

Clar,eu in continuare ma documentez, dar vream sa vb cu cineva

Stiu SIGUR ca daca vrei ceva trebuie sa tragi tare (poate nu la tot) si cu timpul vor veni si rezultatele.

| Zas a răspuns:

Uite,incearca sa te uiti la filme in limba respectiva, cumpara cartile de gramatica cel mai bine vandute, asculta tot felul de clipuri/muzica in limba respectiva si usor usor cu timpul o sa deprinzi cum sta treaba cu limba respectiva.

| lilianaadelina a răspuns:

Sa pui mana serios pe gramatica.

Întrebări similare