| LisaJulie a întrebat:

Cat de multe cuvinte de origine slava a împrumutat limba română?

32 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Multe sute.

| J0B0MAT a răspuns:

Ești foarte interesată întotdeauna de partea slavă a României.
Extrem de puține, România fiind singura țară latină din Europa de Est(putem extrapola și la Moldova pentru că în ciuda ocupației rusești și-au păstrat limba și tradițiile românești). De aici vedem încă o dată cu câtă dârzenie românii și-au păstrat identitatea și originile și oricât ar încerca pro-rușii sa inventeze limba moldovenească și să distorsioneze istoria, poporul român de pretutindeni și-a păstrat rădăcinile și așa va fi mereu.

| LisaJulie explică (pentru J0B0MAT):

Trolling-ul tău e atât de cringe încât ai câștigat premiul pentru cele mai cringe răspunsuri

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

Cam asa ceva. Jobomatu' e cam la furat in cazul de fata.
https://adevarul.ro/......09010.html

| J0B0MAT a răspuns (pentru LisaJulie):

Da,știu că nu mă pricep la trolling. Însă tu faci un trolling pro-rus de calitate, e destul de subtil și mai greu de observat. Well done, un trolling bun e ăla care nu pare trolling.

| J0B0MAT a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ce-am furat?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru J0B0MAT):

Pai ai batut cimpii cu identitatea si originile cand mai tot ce avem ca limba si obiceiuri sunt preluate de la altii. happy Pe de o parte dacii sunt stramosii nostri, pe de alta ortodoxia e religia stramoseasca. Say what? Nu zic ca ai zis tu asta acum, ci cam care e narativa oficiala si cvasi-unanim acceptata.

| J0B0MAT a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

România e alături de Spania, Franța, Italia și Portugalia singurele țări latine din Europa, asta e oficial, recunoscute la nivel internațional de către specialiști.Nu e o părere, româna e o limbă latină, de aia se face și latina în școli.
Dacii au fost cuceriți de romani, dar nici limba dacilor nu era în partea slavilor, iar religia ortodoxă nu e una strămoșească, asta e o bazaconie a suveraniștilor. Prima dată credeau în zeitățile dacice, apoi în cele romane, apoi greco-catolice și ortodoxe, dar și musulmane de pe vremea când ne-au invadat turcii și avem și acum moschei.

| Neagracaceara a răspuns (pentru J0B0MAT):

Limba araba si latina au izvor comun.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Neagracaceara):

N-am mai auzit asta până acum, dar în orice caz latina și slava nu au izvor comun. Iar noi suntem mai mult romani decât daci(exclus slavi), inclusiv dacă vă uitați pe net de unde vine însăși numele țării.

Este foarte clar ca singurul motiv pentru care ma faci rusofila este deoarece te-am insultat! Recunosc ca te-am jignit de fiecare data când ai avut ocazia, dar am avut dreptate în privința ta cu tot ce am spus! Plus ca acum bați câmpii! Ce, nu știau că limbile indo-europene sunt cele romanice, germanice și slave?

Ai furat curent! Dacă înțelegi ce vreau sa spun

Tu știi ceva despre istoria României sau doar a Rusiei? Vezi că google e gratis și poți verifica tot ce am scris aici. Începe cu numele țării, apoi ia de vezi cum e limba și apoi caută să vezi despre războaie și religii.

Tu nu știai nici că româna e limbă latină.

Am zis eu ceva despre Rusia? Iar furi curent!

De unde ai dedus tu asta?

Nu știi nici că rușii sunt slavi atunci? Ei, asta chiar nu cred.

Din faptul că spui că fac trolling și că fur curent la răspunsurile astea ale mele în care practic spun că româna e limbă latină și că elementele slavice sunt neglijabile.De aici rezultă că nu știai nici măcar de originea limbii române, dar oricum nu știai că altfel nu întrebai de elemente slavice.

| Solane a răspuns (pentru J0B0MAT):

Tu nu vezi ce tipuri de intrebari pune?
Nu caut acum pentru link, dar am vazut una in care intreba ce sa faca sa capteze atentia adminului/adminei.
Cred ca vrea sa intre printre moderatori.

Nu ai spus deloc asta! Ti-au spus alții! Deci in concluzie nu ești educat

Ba da! Spre deosebire de tine! Din nou am spus ceva despre Rusia? Tu chiar nu ești atent la întrebări!

| J0B0MAT a răspuns (pentru Solane):

Știu ce întrebări pune în general, de manipulare și dezinformare, mai aruncă una despre filme ca să nu bată la ochi. Că ar vrea să intre printre moderatori nu știu, dar sigur i-ar plăcea să șteargă din răspunsurile care îi demască minciunile.Mie mi le-a mai șters"cineva"când mă contraziceam cu ea, dar și ea și le șterge sau modifică apoi ca să nu se prindă lumea.

Nicio logică nu ai.

| Solane a răspuns (pentru J0B0MAT):

Da, am observat.

Mai copilule, tinere, de ce nu recunoști odată ca nu înțelegi ce citești, prin urmare nu înțelegi întrebările mele! Ți-e rușine să recunoști?

Da, întrebările tale chiar sunt tare complicate.Îți trebuie chiar 10 clase să știi de unde vine limba română.

Dacă în continuare crezi ca eu ți-am șters răspunsurile asta înseamnă că ești total paralel cu ce se intampla pe site! Administratorul le șterse! Și tu dai mai rău apa la moara votanților lui guru! În loc sa le explici concret de ce nu trebuie votați cei de la AUR, SOS sau alte partide te iei în gura cu ei și mai rău îi întărâți! De exemplu acel marius, în loc sa explici de ce nu trebuie susținut guru tu te cerți cu el!

Tu chiar nu înțelegi ce citești!

| LisaJulie explică (pentru Solane):

Unde ai văzut tu ca îmi șterg răspunsurile?

Mă cert și cu tine nu mai fii invidioasă.
Dar v-am explicat și ție și lui marius probabil, deși nu știu cine e Marius, tu ții mai bine evidența la ce face lumea pe aici.S-ar putea să aibă dreptate Solane și să ai ceva legătură cu moderatorul.Hmmm...