| Denisa a întrebat:

Ce inseamna invatamant postliceal? Care e diferenta dintre el si o facultate?(in afara de anii de studiu). Trec pe clasa a 11-a si ma tot gandesc cum si la ce facultate sa ma duc. Acum am auzit-o pe o prietena ca e in anul 1 la postliceal si ca va fi asistenta. Care e diferenta, deci?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Invatamantul postliceal este cel care urmeaza dupa absolvirea liceului si prin care se pregatesc tehnicieni si maistri in diferite ramuri ale economiei ori in alte domenii(de ex.sanitar). Asa cum am spus din acest invatamant iesi tehnician ori maistru iar din invatamantul superior iesi inginer, economist, medic, jurist etc Diferenta este de nivel al pregatirii (si implicit al salarizarii la incadrarea in munca), din invatamantul universitar obtii o pregatire superioara iar din cel postliceal o pregatire medie. Numai bine!

3 răspunsuri:
| foxi a răspuns:

Postliceal=tehnician, facultate=medic, ing.etc!

| Leea1234 a răspuns:

Pai nu stiu cum sa-ti explic, de cand am terminat eu s-au schimbat multe... dar ca sa intelegi asa in mare e ca si cum ai face scoala profesionala in loc de liceu...cam asa ceva!
sfatul meu este mai bine sa faci o facultate!
mai multe detalii intreab-o pe bubulina, ea stie mai bine!
succes!

| daana a răspuns:

Postliceala este pentru asistenti medicali. Ei fac 3 ani dupa liceu pentru a deveni asistenti. Dar este si facultate pentru asistenti. Cei cu facultate sunt mai bine platiti decat cei cu postliceala, si sunt si mai bine vazuti. Te sfatuiesc sa faci facultate.