Nu! Sunt doua limbi cu aproximativ aceeasi structura (sau cel putin asemanatoare) au un vocabular destul de apropiat (multe cuvinte fiind asemanatoare ex : katze - cat; apfel-Apple; Auto - Automobile) se spune ca daca stii engleza e foarte usor sa inveti germana, si intr-adevar asa este.
Da. Cuvintele sunt mai greu de pronuntat, dar gramatica e usoara. (Iti spun din proprie experienta - am facut 6 ani germana)
Daca iti doresti cu adevarat sa inveti, nu va fi greu
Nu stiu cat difera, dar oricum e mai greu de invatat. Tinand cont ca noi suntem latini e usor sa invatam limbi gen franceza, spaniola, dar germana, poloneza, rusa...sunt destul de grele, cel putin la prima vedere![]()
Una fata de cealalta dpdv gramatical difera total
unele cuvinte se aseamana dpdv ortografic insa nu au acelasi sens
Stiai ca in sua s-a decis ca limba oficiala sa fie engleza fata de germana, la diferenta de doar 1 vot? am citit mai demult pe wikipedia
Logica ca difera, e ca si cum ai intreba daca difera romana de italiana sau franceza.
Poti incepe de aici ( http://www.dw.de/deutsch-lernen/telenovela/s-13121)...e un fel de curs pentru incepatori. Are si exercitii.
Succes! Sper sa te ajute.
Mi se pare ca difera mult una de alta, cred ca e singura limba pe care nu as vrea sa o invat.
Stiu ca exista cartile,, Franceza/ engleza... fara profesor,,. Banuiesc ca exista si pentru limba germana. Daca iti poti face rost de una, te vor ajuta mult sa inveti mai repede si mai usor.