| ClaudiuMotanul a întrebat:

Credeți că Nicușor Dan are vreo șansă să modifice ceva în România fata de președinții precedenți? Și dacă Da, ce credeți ca îl determina?

7 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

În mai rău - Da! Cu siguranță. Deja a început cu distrugerea sistemului de învățământ!

| anaad2011 a răspuns (pentru gabicoo):

…bursele,nu?

| anaad2011 a răspuns (pentru gabicoo):

Nu.
doar da taxe, impozite!

| suntserios a răspuns (pentru anaad2011):

Da cand pune presedintele taxe si impozite?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru gabicoo):

Actualele reforme in ministerul educatiei se refera la:

- conduita scolara prin sanctionarea si evitarea xenofobiei, rasismului si a bullying-ului in general.
- micsorarea pragului pentru burse de merit. (Aici ne gandim majoritatea, probabil, ca e ceva rau. Insa e chiar impotriva. Inainte luau burse de merit undeva la 30% dintre elevii unei clase din ce imi aduc aminte. Si acolo se incadrau multi elevi mediocrii care aveau norocul sa primeasca bursele respective, desi nu aveau randament. Acum a redus pragul la 15% per clasa. Si acum vor primi bursa doar elevii de top. Asta incurajeaza elevul sa fie mai silitor si competitiv. )

Pana acum aceste reforme sunt bune, pentru formarea sistemului educational din Romania. Ca pana acum, rata de analfabetism functional a fost si este de peste 50% in Romania. Lucru foarte grav. Sa citesti un text si sa nu stii despre ce este vorba in el, nici nu mai zic de a face un rezumat... E ceva greu de conceput.

Deocamdata alte reforme in educatie nu am mai vazut sa fie publicate, deci nu inteleg de unde pana unde se afla aceasta distrugere a sistemului de invatamant.

| gabicoo a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Ai uitat de:
- creșterea numărului de elevi în clase. Încearcă tu să lucrezi cu o clasă de 30 de elevi din care vreo 6 sunt cu CES.
- comasarea școlilor care atrage după sine subfinanțarea învățământului, în special al celui rural,
- mărirea normei de predare a profesorilor la 20 de ore. Știu că nu prea sunt iubiți profii pe TPU și ai să zici să muncească domnule - dar gândește-te cum ar fi să faci TIC=Informatică cu profesorul de istorie sau cel de sport și în clasa a IX - a să ajungi tabula rasa la profil mate info.
Ei ce zici?

| Dismally a răspuns:

In Romania nu are ce sa modifice, doar pe plan extern ar putea fi mai activ decat ceilalti presedinti. Totusi nu cred ca o va face.

| Lukasssz a răspuns:

Au crescut preturile in Romania ca in draci.A reusit sa modifice ceva in Romania si anume preturile accesibile.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Lukasssz):

Ia zi cum modifica presedintele preturile, ca is curios.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Lukasssz):

Acum prin asta, se repara ceea ce a distrus PSD-ul atatia ani de zile pana acum.

S-a dat ani de zile spagi, pensii, si pomana oamenilor care nu muncesc. Si cum oamenii care muncesc sunt mai putini decat pensionarii, copiii si "liberii profesionisti" la un loc, ghici cine i-au tot votat in continuare pe cei de la PSD? pam pam pam... Pe asta s-a bazat PSD-ul pentru a mentine puterea in stat. Pe oamenii care nu gandesc si pe varstnici. Cum vrei sa traim bine si sa prosperam economic daca nu se investeste in educatie si in infrastructura, si se da bani de pomana oamenilor care te vor vota si data viitoare, dar care, atentie, nu gandesc?

| Lukasssz a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Taxele locale au crescut cu 70%. Bolojan a fost pus in putere de Nicusor, asta asa doar ca un exemplu

| suntserios a răspuns (pentru Lukasssz):

Minti cu o nerusinare imputita chiar.

Cand au fost ma taxele locale marite cu 70% ca abia acu 2 zile a intrat in discutie propunerea.

Si pe urma te smiorcai pe aici ca iti raportez rasunsurile, dar tu dezinformezi ca ultimul ticalos.

| Lukasssz a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Corect.Acelasi PSD care l-a sustinut pe Nicusor Dan in alegeri, bravo!

| Lukasssz a răspuns (pentru suntserios):

Singura nerusinate imputita de pe aici e pupincurismul tau fata de conducerea actuala

Te rog sa ne explici exact despre ce lege e vorba.
Repejor zic, ca sa nu te consideram un ticalos care propaga stiri false.

Intra in vigoare in 2026
https://adevarul.ro/......62315.html

| gabicoo a răspuns (pentru Lukasssz):

Această discuție, pe contre din păcate, îmi aduce aminte de unul de prin Italia - Benitto Mussolini zis și "Il Duce". Lozica oficială în timpul regimului său era : "Il Duce ha sempre ragione" - "Ducele are întotdeauna dreptate". În cadru oficial tot ce zicea era considerat de auditoriu drept "Genial", "Extraordinar", etc și trebuia urmat de aplauze. La un moment dat omul s-a îmbătat rău de tot, a început să injure și să facă urât pentru că nu era aplaudat. Audiența rămăsese îngrozită - ce să aplauzi? Mârlăniile și înjurăturile Ducelui? Atunci intrevine lingăul de serviciu care zice: "Che bella voce" și lumea începe să aplaude. Il Duce se declară mulțumit și merge la culcare.
Le zic și eu unora de pe TPU ce voci frumoase aveți măi băieți - dar m-am cam plictisit de voi și ar fi cazul să mergeți la culcare. Și închei cu o vorbă de duh din nordul Moldovei: "N-ai cu cini uăi"!

Ca un jeg minti, si mai dai si articolul in care se dmostreaza ca minti

"De altfel, în urma ședinței premierului Ilie Bolojan cu reprezentanții Asociației Municipiilor s-a vehiculat ideea creșterii impozitului pe locuințe cu 70% de anul viitor."

| Lukasssz a răspuns (pentru gabicoo):

Corect.Uite ce a facut Nicusor Dan cand era primar in Bucuresti: https://jurnalul.ro/amp/haos-primarie-nicusor-dan-bani-publici-991876.html

| gabicoo a răspuns (pentru Lukasssz):

Nu-ți mai pune mintea cu el. Eu zic să-l ignori sau să-l blochezi. Continuarea confruntării îl va face să sufere mai rău. Pentru că suferința lui este de o anumită natură, dar singur și de bună voie nu se duce să caute ajutor specializat.

| Lukasssz a răspuns (pentru gabicoo):

Mă gandesc serios sa fac asta lui si l-a inca unu sau doi de pe aici care se cred zmei

Inainte sa imi dai ignore ai putea sa explici de ce minti?

Totusi de ce minti public despre niste chestii?

| GamingSoloInRetea a răspuns (pentru suntserios):

Dacă este si anti-stiinta normal ca este și anti USR

Nu mint.

| Lukasssz a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Nu sunt anti stiinta pro AUR doar pentru ca nu imi place actuala conducere. Nasol gaslight mai faci si tu

Nu minti nu?

acum 2 ore | Lukasssz a răspuns (pentru GabiDumitrescu):
Taxele locale au crescut cu 70%.

Tot in articolul dat de tine cu mana ta:

Posibilă creştere cu 70% a impozitului pe locuinţe
De altfel, în urma ședinței premierului Ilie Bolojan cu reprezentanții Asociației Municipiilor s-a vehiculat ideea creșterii impozitului pe locuințe cu 70% de anul viitor.

Zi ma, de ce scrii minciuni? Hai, explica.
Ca am vazut ca te plangi pe aici ca nu ti se respecta dreptul la replica, hai, da replica, de ce minti in mod ticalos ca sa iti impui punctul de vedere?

Pai astea nu sunt raspusuri care trebuie sterse pentru ca MINTI in ele?

| suntserios a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Mai taci ma si tu cu alea tale, ai umplut TPU cu redicalismul tau.

| GamingSoloInRetea a răspuns (pentru suntserios):

Nu e niciun radicalism! Se numeste a susține progresismul, egalitatea minorităților etnice și sexuale și stiința

| suntserios a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Progresismul tau duce in radicalism. las-o asa. nu mai fa spam pe TPU cu din astea.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Lukasssz):

De unde le scoti? Ca PSD a fost mereu si inca este impotriva lui ND si al lui Bolo.

| goguPatent a răspuns (pentru Lukasssz):

Nici macar nu exista o astfel de hotarare ca sa intre in vigoare in 2026.

Azi ne zici de ce minți cu nerușinare in probleme de interes național?

Poate ne zici azi de ce minți cu nerușinare?

| Cipi1212 a răspuns:

E la fel ca ceilalți.

| angel6lust a răspuns:

Nu. Noul președinte și guvern nu este corupt, dar pare-mi-se c-or sta cu mâinile-n sâni.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru angel6lust):

Ia si studiaza cam ce au facut cand au iesit din tara si cum au fost primiti/perceputi. Hint - in Ucraina au anuntat ca vor adopta o zi ca sarbatoare nationala a limbii romane. happy

| Darius50boss a răspuns:

Am o chestie aici de spus dacă ar vrea el și guvernul pot face ceva bun in țară dar trebuie să se vrea dar actual se vede că nu își dau interesul sută la sută, până la urmă omul îi pentru el și pielea lui n-ai ce să faci, până nu se trezesc nu se va face mare lucru

| MercyAngel a răspuns:

Știu că sunt off-topic, dar ai un nume de user foarte drăguț!