| Mony a întrebat:

Cum as putea sa invat mai rapid... uneori cand inavt pentru scoala a doua zi nu mai retin esentialul...crying. O data cand am plecat dimineata la scoala stiam tot dar cand mo ascultat profu am avut emotii si dintr-o data am uitat totcryingcrying...ma puteti ajuta in problema asta?

Răspuns Câştigător
| juniper a răspuns:

Multi se confrunta cu astfel de lucruri, stii cum invat eu?
Mananc sanatos si echilibrat, cand ajung acasa ma relaxez o ora, astfel si creierul meu va fi odihnit si va fi capabil sa retina lucrurile mai usor, nu invata cu televizorul si calculatorul! Calculatorul oboseste creierul, chiar daca nu stii, cand inveti, nu sta ore intregi cu ochii in carte, mai fa o pauza de 30 de minute. Desi ai impresia ca nu sti nimic si totusi ai invatat, nu-ti face griji, creierul tau a retinut informatiile, numai ca are nevoie de odihna, iar dimineata te vei trezi si iti cei aminti ce ai invatat. Cel mai IMPORTANT lucru este somnul, nu sta pana noapte pe messenger sa vorbesti cu colegii tai, las' ca ii vezi maine la scoala, ai nevoie de odihna 8 ore, nu sta pana la 1 noaptea cum fac altii, altfel nu vei mai retine nimic si elimina stresul, daca esti stresata pune muzica relaxant, gasesti pe www.trilulilu.ro. Sper sa te ajute sfaturile mele;) si mult noroc cu invatatul.

9 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mănâncă mai sănătos (fără glumă). Erau și niște pastile pe la farmicie din extracte naturale (Memoplus? ceva de genul) care te ajutau.

| Gabystelistu95 a răspuns:

Cand ai terminat de invatat te-ai culcat devreme? Nu este bine sa te culci devreme, pentru ca nu mai poti retine nimica, la ora 22:00 e bine, si mananca ceva sanatos (ex: fructe) si apoi nu trebuie sa ai emotii, tine pumnii stransi si gata cu emotiilewinking

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Invatind mecanic fara placere intervine stresul care e mama multor boli nervoase.Recomand, in momentul in care inveti, sa ti se para o joaca, sa faci din placere si nu ca te simti obligata.

| Haydee a răspuns:

Iti dau metoda mea de invatatwinking
Prima data citesti toata lectia, pentru ati aminti ce ai scris, si cum tia explicat profesorul. Apoi citestesti primul fragment si in gand te gandesti ce ai retinut din acel fragment.Tot asa pana la sfarsitul lectiei apoi spui ce ai invatat din tot textulhappy
De asemenea pentru o mai buna fuctionare a creierului incearca sa ai un stil de viata sanatosbig grin

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Bună.
La fiecare lecție, încearcă să înveți logic, nu mecanic!
Asta este toată ingineria.
Pa, pa.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Eu cand invat, dupa cateva minute dupa ce am terminat uit aproape totul. Ca sa imi amintesc ma scol mai de dimineata si repet de vreo 2 ori ce am invatat si imi amintesc totul multa vreme. Asa sunt eu.

| Mony explică:

Multumesc mult da de exemplu...eu nu manac orice mancaresad deci manac multe fucite, legume, carne nu manc (doar salam, parizel si chiftele) si nu manc orice fel de supe...(doar supa de pui)...deci ca sa functioneze creierul e nevioe sa mancsad

| ciumpalaku a răspuns:

Secretul e sa fii foarte atenta si concentrata in clasa atunci cand preda profesorul, astfel atunci cand acasa te pui sa inveti, 90% din ce vei citi iti va fi cunoscut si asa iti va fi mult mai usor.Crede-ma!

| adeline_3977 a răspuns:

Poate tu ai de fapt o alta problema, inveti mecanic si din cauza aceasta uiti a doua zi ce ai invatat.Incearca sa intelegi ceea ce inveti, sa treci prin filtrul logicii informatile, sa faci asociatii cu ceea ce sti deja.Ca sa inveti mai repede trebuie sa iti exersezi in permanenta abilitatile.

Succes!