| Maria_2969 a întrebat:

Cum se zice in egleaza : a scris?, cumva wrote? am gasit pe google. va rog sa mi spuneti din cunostinetele voastre caci pe google s ar putea sa nu fie corect.

21 răspunsuri:
| didiDia a răspuns:

Depinde cine a scris si cand a scris. Daca a scris cu un anumit timp bine definit in urma, atunci folosesti past tense si anume,,wrote''.,,El a scris'' se spune,,He wrote'', pe cand,,Ea a scris'' se spune,,She wrote''. Daca abia ce a scris sau inca nu a scris sau in orice caz actiunea s-a intamplat la trecut intr-un moment nedefinit de timp, atunci folosesti Present Perfekt si vei spune,,He has written'', respectiv,,, She has written'''. Participiul trecut de la verbul a scrie este,, written'' si ai nevoie de el la formarea lui Present Perfekt(impreuna cu conjugarea la prezent a verbului a avea/to have). Sper ca te-am lamurit.

| TeoPT a răspuns:

Infinitiv - write
trecut - wrote
participiu trecut - written
Deci da, așa se zice.
Baftă

| VladestepeTPU a răspuns:

Verbul to write are 3 forme- write(infinitivul)-wrote(trecutul)-written(forma a 3 a).
Traducerea corectă este: He wrote [daca e persoana a3a]

| ღNameღ a răspuns:

Da,wrote.

| R_8074 a răspuns:

Da. I wrote, e la Past Simple, adica trecutul simplu. La Past Perfect Simple trebuie sa folosesti forma a 3a a verbului, adica 'written' - I was written

| BiscuiteCuCiocolataa a răspuns:

Da e corect. stiu ft. bine engleza. de data asta google a zis corect. bafta!

| MissL a răspuns:

Da e corect :* "wrote"=a scris (timp trecut)

| MadRaven a răspuns:

to wrait

| TotEuBaiiIsBack a răspuns:

E wrote pentru ca e verb neregulat.crede'ma sunt in clasa a 6'a si semestrul asta am facut verbele neregulate, insa marea majoritate a verbelor sunt regulate deci se formeaza adaugand,, ed" la trecut. sper ca am ajutat fundita?

| AudImagini a răspuns:

A scris = wrote

| D3utzaD3d3 a răspuns:

Write...gata

| annee13 a răspuns:

Da asa se zice. Deoarece "to write" inseamna "a scrie", si "a scris" este pus la trecut si se zice "wrote" (forma a 2-a a vb "to write" ).

Fundita! love struck

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Worte happy( la past simple).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da e drept ca pe google nu sunt corecte traducerile dar asta este corect. a scris este wrote cum este pe google. a scrie e write iar scrisa/scris este written. Funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Wrote*,scuze m-am grabit cand am scris.

| condemnedAntagonist a răspuns:

Da corect este"wrote" din cate stiu eu... am o pr din alta tara si m-a invatat si pe mine un pic engleza.

| Yuki156 a răspuns:

Da

| AlcatraZ6501 a răspuns:

A scris!? La ce te referi la verbul "to write" la trecut nu?
Pai se spune, de ex. : "He WROTE a letter".
FUNDA?

| TeodoraCristina a răspuns:

Ba da.e Foarte corect happy

| FeliciaWilson a răspuns:

A scrie: write-wrote-written. Daca iti trebuie la trecut atunci wrote...