Depinde cine a scris si cand a scris. Daca a scris cu un anumit timp bine definit in urma, atunci folosesti past tense si anume,,wrote''.,,El a scris'' se spune,,He wrote'', pe cand,,Ea a scris'' se spune,,She wrote''. Daca abia ce a scris sau inca nu a scris sau in orice caz actiunea s-a intamplat la trecut intr-un moment nedefinit de timp, atunci folosesti Present Perfekt si vei spune,,He has written'', respectiv,,, She has written'''. Participiul trecut de la verbul a scrie este,, written'' si ai nevoie de el la formarea lui Present Perfekt(impreuna cu conjugarea la prezent a verbului a avea/to have). Sper ca te-am lamurit.
Infinitiv - write
trecut - wrote
participiu trecut - written
Deci da, așa se zice.
Baftă
Verbul to write are 3 forme- write(infinitivul)-wrote(trecutul)-written(forma a 3 a).
Traducerea corectă este: He wrote [daca e persoana a3a]
Da. I wrote, e la Past Simple, adica trecutul simplu. La Past Perfect Simple trebuie sa folosesti forma a 3a a verbului, adica 'written' - I was written
Da e corect. stiu ft. bine engleza. de data asta google a zis corect. bafta!
E wrote pentru ca e verb neregulat.crede'ma sunt in clasa a 6'a si semestrul asta am facut verbele neregulate, insa marea majoritate a verbelor sunt regulate deci se formeaza adaugand,, ed" la trecut. sper ca am ajutat fundita?
Da asa se zice. Deoarece "to write" inseamna "a scrie", si "a scris" este pus la trecut si se zice "wrote" (forma a 2-a a vb "to write" ).
Fundita! ![]()
Da corect este"wrote" din cate stiu eu... am o pr din alta tara si m-a invatat si pe mine un pic engleza.
A scris!? La ce te referi la verbul "to write" la trecut nu?
Pai se spune, de ex. : "He WROTE a letter".
FUNDA?