| Speranta12 a întrebat:

Daca faci 2 ani de master la buget si traiesti la camin in acesti ani, in urmatorii ani daca mai urmezi un al doilea ciclu de master la buget, poti sa mai stai tot la camin? E permis sa stai de mai multe ori la camin?

Dar cei care sunt la taxa, au loc la camin?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poti faci doua masterate in regim de buget, decat daca platesti unul si il faci pe celalalt la buget. La camin au prioritate cei cu bursa, in regim bugetat. Mai au prioritate orfanii din casele de copii si cei din republica Moldova. Poti sa stai la camin de cate ori vrei, numai ca in regim bugetat ai sansa numai o data, daca nu esti la buget sau chiar cu bursa sunt slabe sanse sa iei camin. Sunt atatea camine private sau in ultima varianta garsoniera/o camera de apartament.
Legal ai dreptul la un singur ciclu universitar in regim bugetat. Aici includem o singura facultate, un singur master si un singur master. In rest pe bani faci cate vrei chiar si in paralel mai multe in acelasi timp.
Spor.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand, conform L.1/2011, a educatiei nationale, poti face un singur master la buget.
Daca sunt locuri si platesti caminul sigur ca poti sta, indiferent ca esti pe loc bugetat sau la taxa.

| Speranta12 explică (pentru anonim_4396):

A, am inteles. Deci, sa inteleg ca daca voi face in viitor al doilea master la taxa pe banii mei, slabe sanse sa mai gasesc si un loc la camin. Multumesc!

| Speranta12 explică (pentru Ioandelasal):

Am inteles acum. Multumesc!

| danutzu96 a răspuns:

Nu exista 2 cicluri de master la buget. Al doilea il platesti. Poti sta la camin, doar ca pretul este mai mare nefiind subventionat de stat.

| Speranta12 explică (pentru danutzu96):

Am inteles acum, multumesc!

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, "de buget" poti beneficia 1 singura data in viata!
In schimb, la camin poti sta pe toata perioada facultatii si a masteratului, cu conditia sa-ti platesti caminul, mancarea si restul de facturi.

| Speranta12 explică (pentru Violleta2022):

Si la al doilea ciclu de master la taxa, mai am voie la camin?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Speranta12):

Ai voie, doar ca trebuie sa-ti platesti singur cazarea.
Marea problema este ca au prioritate bugetarii primii, studentii si daca mai raman locuri si cei de la master.

| Speranta12 explică (pentru Violleta2022):

Am inteles, multumesc!

| Furnicuta000 a răspuns:

Poti face doctorat si in cazul ala cred ca te lasa sa stai si gratis laughing
Serios acum, daca ai facut master si ai invatat bine de ce nu incerci si la doctorat? O sa te ajute foarte mult pe viitor, mai ales daca vrei sa fii profesor universitar.
Si eu cand stateam la camin am vazut persoane acolo care erau din alte facultati sau terminasera facultatea si lucrau, asta pentru ca au cumparat loc in camin. Dar si asta e riscant pentru ca daca te prinde te da afara. Dar daca mai sunt locuri in camin dupa ce s-au ocupat de cei care sunt la buget, poti solicita fara probleme si tu un loc.