|

Daca invat zi de zi, cate 6-7 ore pe zi fara oprire, pot uita acele lucruri invatate peste cateva zile daca nu mai le repet? Este benefic sa invat zi de zi?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu, in fapt dupa 24 de ore vei mai stii doar 50% apoi dupa 48 de ore 25% apoi dupa 72 de ore cam nimic, repet din nou ca trebuie repetat ceva daca vreti sa reti informatia aia

| a răspuns:

Încearcă. Depinde de la o persoană la alta.

Din 6-7 ore poți aloca 1-2 ca să repeți, deci nu văd să fie problemă.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Păi, daca înveți mecanic, papagaliceste, atunci o sa uiti informația în câteva zile, nu poti sa reti ceva ce nu înțelegi, trebuie sa faci in asa fel incat sa înțelegi informația pe care încerci s-o înveți, nu numai s-o reti. In primul rand, trebuie să-ți descoperi tipul de invatat ce te ajuta cel mai mult(sa citesti toata lectia de mai multe ori, să-ți scoti idei principale si din alea sa stii toata lectia, sa asociez anumite cuvinte cu alte cuvinte ce iti vin mai ușor etc), apoi cand înveți, trebuie sa vezi daca e mai bine sa stai pe un scaun rigid, cu spatele drept, sa stai cu ochii numai in carti si sa nu pleci pana nu ai reținut tot, sau daca stai mai relaxat, iti pui muzica din camera cealaltă si faci pauze de 3-5min din sfert in sfert de oră, ce te ajuta sa reti informația mai ușor si pentru mai mult timp. Sper ca te-am ajutat, spor la învățat!?

| a răspuns:

Nu merita frate