Este un roman (carte) a unui francez care a stat cu eschimosii (nu mai tin minte, cred ca 20 ani) si care dupa revenirea la Paris nu s-a mai putut obisnui. A plecat iarasi printre eschimosi. E alt stil de viata, fara agitatie, multa munca pentru procurarea hranei, dar atat.
Pentru că aia e viața lor. Cine a vrut alta viață a migrat. Suntem totuși în anul 2022, există soluții și pentru ei pentru un trai confortabil
De ce nu pleacă toți oamenii din toate mediile ostile de pe planetă? Sunt oameni care trăiesc în zone deșertice, oameni care trăiesc în zone cu fenomene meteo extreme, oameni care trăiesc la 5000m altitudine și așa mai departe.
Din varii motive, de la motive economice până la motivul că acolo s-au născut, acolo știu să trăiască și nu vor să plece în altă parte pentru că acolo e viața lor.
Oricum, crezi că este mai plăcut să dormi sub un pod din Los Angeles înconjurat de ace de seringă decât să fii eschimos?
Asa au invatat ei sa traiasca si e greu sa-si schimbe stilul de viata. Poate nu s-ar integra in societatea moderna dar acolo, in mediul in care s-au nascut, sunt siguri pe ei si stiu sa se descurce.
Pentru ca sunt obisnuiti sa locuiasca acolo si nu ar putea renunta la stilul lor de viata.
Daca stai sa te gandesti ei sunt mult mai liberi decat noi:sunt in comuniune cu natura, isi procura hrana singuri si nu platesc utilitati sau alte taxe aberante; nu fac rate la banca sa isi ia o casa.
Si nu trebuie sa inghita mizeriile politicienilor.
anonim_4396 întreabă: