| ZamfirSabina67 a întrebat:

Doresc să mă transfer la un alt liceu deșii sunt clasa a XI-a. Nu am reușit în vacanța de vară deșii doresc să mă transfer la următorul modul. Întrebările mele sunt: Există un număr limită pentru transferuri? Trebuie obligatoriu să fie prezenți părinții?( adesea sunt ocupați și nu știu dacă pot veni) dacă doresc să mă transfer, o să se țină cont doar de notele și absentele doar din clasa în care trec și nu cele din anii precedenți?

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Transferurile scolare incep dupa 15 aug si se incheie inainte de inceperea anului scolar.
Sunt mai multe conditii pe care trebuie sa le indeplinesti ca sa te poti transfera, de aceea trebuie ca maine dimineata, la prima ora sa ajungi la liceul unde doresti sa te transferi, sa depui o cerere de transfer la secretariatul acelui liceu si sa te intersezi urmatoarele:
Directorul liceului sau un profesor ( repartizat special pentru aceste transferuri) iti va da materiile la care trebuie sa dai diferentele de examene si iti va comunica si zilele cand ai acele examene, apoi tu trebuie sa aduci foaia matricola (de la licuel unde ai fost pana acum), unde media generala trebuie sa fie egala sau mai mare, ca a ultimului elev de la acel profil unde vrei sa te transferi.
Obligatoriu si eliminatoriu: sa nu ai absente, sa nu ai medii neincheiate sau sa fii corijent, sa nu ai note scazute la purtare in anii precedenti (clasele IX si X).

Nu au cum sa tina cont de absentele din clasa in care treci, ca alea nu exista inca, fiindca le vei face in viitor, care inca nu s-au intamplat.