| Meme10Memu a întrebat:

Educatia unei natiuni nu consta in cate universitati si campusuri universitare are ci in recunoasterea unor adevaruri universale precum existenta Lui Dumnezeu si a normelor Sale morale obiective. Degeaba Bill Gates cu sotia sa au facut o firma pentru educatie daca ei insisi nu stiu pe ce lume traiesc si sunt agnostici?

28 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce trist ar fi sa ne intoarcem in perioada in care educatia unui popor sa depinda de biserica. Ce trist și urat ar fi.

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

Va veni timpul in curand. Armaghedonul e aproape. Dupa Amg supravietuitorii vor intra pe capete intr-un program international de studiu biblic. Trebuie sa fii pregatit de pe acum pentru supravietuire.

Dupa coronavirus vom intra in faza finala a acestui sistem ce va culmina cu Amg.

| suntserios a răspuns (pentru Meme10Memu):

Vezi ca ai halucinații. Probabil nu ai dormit de la schimbarea orei. Si eu am probleme, de aia sunt treaza ora asta.

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

Nu stiam ca s-a schimbat ora. = ))

Iata ce scrie o persoana fosta atee:

"Când îi provocam la întrebări pe credincioşi, eram în adâncul meu curioasă să văd dacă mă pot convinge că au dreptate. Căutam să fac acest lucru în parte şi deoarece doream să mă eliberez de „enigma Dumnezeu".

Deci si pe atei ii chinuie sau provoaca enigma "Dumnezeu".

| suntserios a răspuns (pentru Meme10Memu):

Armagedonul meu e sa ajunga iar biserica sa ne educe. Ala e sfarsitul lumii pentru mine.

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

Ai aici marturiile fostei persoane atee:

https://www.everystudent.ro/a/exista.html

"Dacă le puteam dovedi în mod decisiv că greşesc, atunci îmi puteam lua gândul de la subiectul acesta şi-mi puteam vedea de viaţa mea.

Nu mi-am dat seama însă care era adevăratul motiv pentru care eram atât de frământată de subiectul „Dumnezeu"… fiindcă El Însuşi îl aducea la lumină. Am ajuns să înţeleg însă că Dumnezeu vrea să fie cunoscut. Ne-a creat ca să-L cunoaştem. Ne-a înconjurat cu dovezi ale existenţei Sale şi ne pune chiar sub ochi această chestiune a existenţei Sale. Parcă nu puteam să nu mă gândesc la posibilitatea existenţei lui Dumnezeu. De fapt, chiar în ziua când m-am hotărât să recunosc că Dumnezeu există, mi-am început rugăciunea astfel: „OK, ai câştigat!"

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

"Poate că motivul subtil pentru care ateii sunt deranjaţi de cei care cred în Dumnezeu este că Dumnezeu este Cel care nu îi lasă în pace.

Nu sunt singura care a trecut prin aşa ceva. Malcolm Muggeridge, autor de lucrări filosofice, scria: „Aveam impresia că într-un fel sau altul, în îndelungile mele căutări, eu eram cel urmărit". C. S. Lewis îşi amintea: „…noapte de noapte, ori de câte ori îmi luam gândul de la munca mea, chiar şi pentru o clipă, simţeam apropierea constantă, neostoită, a Aceluia pe care, îţi spun sincer, nu-mi doream să-L cunosc. În cele din urmă, am avut parte tocmai de acel lucru de care mă temusem îngrozitor. Am cedat şi am recunoscut că Dumnezeu este Dumnezeu, am îngenuncheat şi m-am rugat; cred că în clipa aceea nu exista în toată Anglia un păcătos întors la credinţă, care să fie mai nefericit şi mai reticent ca mine".

După aceea Lewis a scris o carte intitulată „Surprins de bucurie", ca urmare a faptului că L-a cunoscut pe Dumnezeu. Nici eu nu aveam niciun fel de aşteptări… în afară de aceea de a fi cinstită şi de a recunoaşte pe drept existenţa lui Dumnezeu. Cu toate acestea, de-a lungul lunilor care au urmat momentului recunoaşterii lui Dumnezeu, am devenit tot mai uimită de dragostea Sa pentru mine."

| suntserios a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu era foat atee, era crestin sub acoperire.

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

Crezi ce vrei. Se pare ca ti se pare imposibil ca o persoana atee sa devina credincioasa.

| suntserios a răspuns (pentru Meme10Memu):

Exprimarea ei e lipsita de logica deci logic nu e atee

| TheMaker a răspuns (pentru Meme10Memu):

Apocalipsa înseamnă revelație, nu o acțiune de extincție a rasei umane.

| Meme10Memu explică (pentru TheMaker):

Scrie in Biblie ce e Apocalipsa.

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

Ateul crede ca e logic.

| suntserios a răspuns (pentru Meme10Memu):

Logica nu logica daca nu e logica si acolo nu era nimic logic.

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

Esti liber la moarte vesnica. Poarta catre moarte vesnica e deschisa.

| suntserios a răspuns (pentru Meme10Memu):

2m sub pamant boss. Toti, fara excepții.

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

In Biblie se vorbeste despre moartea a doua. Asta inseamna ca mai e o viata dupa asta.

| suntserios a răspuns (pentru Meme10Memu):

Sunt scumpe înmormântarile. Ar trebui sa fie vreo 4. Iese bănuți

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

La mine inmormantarile costa 0 lei ceremonia. Nu costul ceremoniei spune daca decedatul va mai trai a doua oara.

| suntserios a răspuns (pentru Meme10Memu):

Numai popio contrafăcuti cer 0 lei. Aia buni buni cer serios. Și prețul creste la fiecare viata

| Meme10Memu explică (pentru suntserios):

Buni la lalait.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Meme10Memu):

De cateva mii de ani e aproape...

| mastadont a răspuns:

Cert e că există un Dumnezeu însă nu cred că el este precum spune biblia, și nici alte cărți sfinte. Religiile sunt ca niște degete care încearcă să arate în direcția unui adevăr pe care nu îl putem percepe cu mintea. Buddha spunea că dacă ai reuși să vezi pe deplin minunea unei flori atunci acest lucru ți-ar schimba viața din temelii. Dumnezeu e în jurul nostru, doar meditează asupra naturii care te înconjoară, stai liniștit lângă un copac și privește în jur, atunci îl vei vedea pe Dumnezeu, nu citind și buchisind niște cărți scrise acum mult timp. Privește în inima și în sufletul tău, privește în interior și vezi ce rămâne din toată doctrina, ce rămâne din toată această iluzie, sau cum o numea buddha, maia?

| Meme10Memu explică (pentru mastadont):

Nu crezi in Biblie pentru ca ti se pare prea dura. Cand citesti acolo de crimele comise de Dumnezeu te ingrozesti. Moartea e o realitate. Toti oamenii sunt ucisi de Dumnezeu.

| mastadont a răspuns (pentru Meme10Memu):

Toți suntem datori cu o moarte. Nu mi-e frică de moarte pentru că știu că nimic nu moare cu adevărat. Nu cred în biblie pentru că nu pot știu că a fost atât de modificată și ciuntită de-a lungul timpului, prin traduceri succesive, manuscrise pierdute sau eliminate de biserică, încât mare parte din adevărul spre care arată s-a pierdut sau s-a modificat. Tot așa nu cred nici în quran și nici în cărțile buddhiste, pe care de asemenea le-am studiat. Timpul e nemilos și se pierd multe însă bunul simț, rațiunea și o minte deschisă ne spun în ce să credem și în ce nu. În loc să cauți în cărți mai bine caută în inimă și în suflet, acolo vei găsi mult mai multe răspunsuri. Mai ales privește în suflet și vei descoperi multe lucruri: ca de exemplu faptul că noi avem un simț înnăscut pentru ce e adevărat și ce nu, trebuie doar să știi să-l recunoști, să-l prețuiești și să-l folosești cu înțelepciune. Înainte de a crede orbește trece informația prin filtrul minții și apoi prin filtrul sufletului. Dacă stă în picioare, dacă te face să te simți împlinit, mai inteligent și mai înțelept atunci e bună, dacă te face să te închizi, să urăști, să disperi și să te frămânți atunci nu e.

| Meme10Memu explică (pentru mastadont):

Faza cu tastatura de aseara nu a fost din rautate. A fost o reactie linistita la ce ai spus ca "nu exista moralitate obiectiva". Tu ai inteles-o ca o ofensa sau ca un atac sau ca eu as fi nervos.

Moartea e cat se poate de reala. Moartea nu e trecerea spre un alt taram spre alta dimensiune.

De unde crezi ca apare raul? Pentru ca exista Satan si pacatul mostenit in om.

| mastadont a răspuns (pentru Meme10Memu):

Definește prima dată răul. Ce înțelegi tu prin rău? Crezi că lumea e în alb și negru, rău și bine cum se susține în biblie? Atunci chiar te înșeli. Răul și mai ales păcatul este în mintea noastră, este un produs al gândirii umane. În univers, dacă privești cu atenție o să vezi că nu există rău și bine, există doar transformare. Dacă un vulcan erupe și omoară populația unui oraș este rău sau bine? Este pământul rău pentru că a decis să scuipe niște lavă? Când explodează o stea și distruge cine știe câte planete este rău sau bine? Eu dacă vin și te bat pe tine sunt rău în viziunea umană însă pentru univers nu contează. Chiar și dacă te omor tu te vei transforma, reducându-te la elementele de bază care se vor amesteca în pământ și vor genera energie poate pentru oamenii din viitor sau pentru plante. Pădurile seculare de acum sute de milioane de ani unde crezi că sunt? În mașinile noastre, drept compuși ai petrolului, în sobe și centrale ca gaze naturale și cărbuni, etc. Deci poți să spui că e rău că acele organisme au dispărut sau e bine? Pentru ele o fi rău dar pentru noi e bine sau cum...

| Meme10Memu explică (pentru mastadont):

Raul e orice nu corespunde vointei Lui Dumnezeu.