| FaraIdeiDeNume a întrebat:

Funda! Cum se deseneaza mediatoarea triunghiului? De unde pleci si unde trebuie sa ajungi?

5 răspunsuri:
| FaraIdeiDeNume explică:

E mediana ceea ce spui tu, dar mersi de raspuns happy...

| ReusxD a răspuns:

Ti dau o definitie mai simpla :
Mediatoarea unui segment este perpendiculara care trece prin mijlocul segmentului( daca nu stii ce este aceea o perpendiculara, iti spun ca ea formeaza unghiuri drepte la intersectia cu segmetul dat)
Mediatoarea are o proprietate : orice punct de pe mediatoarea unui segment este egal departat de capetele segmentului. Mediatoarele unui triunghi sunt concurente(adica se intersecteaza intr-un punct comun) iar punctul de intersectie se numeste centrul cercului circumscris triunghiului.
Iti mai dau un sfat, cum sa deosebesti o mediana de o mediatoare deoarece te poti incurca intre ele. Mediatoarea are acel T pe care daca il intorci invers ar iesi *** (nu ma refer la injuratura) si tii minte ca se formeaza unghiuri drepte (de 90 de grade) de la semnul "|" si ca imparte segmentul in doua segmente congruente de la " _ _". Eu asa am retinut. Bafta!

| blueskylllll a răspuns:

Pleci din varf, si ajungi in mijlocul laturii opuse, de ex : triunghiul ABC, pleci din vf A si ajungi in mijlocul laturii BC, adica desparti triunghiul in 2 unghiuri congruente. sper ca te-am ajutat Funda?

| Dey_Deiutza_1990 a răspuns:

Daca definitia spune: "Mediatoarea unui segment este perpendiculara pe mijlocul lui" atunci va trebui sa faci mediatoarele tuturor laturilor triunghiului happy sper ca ai inteles bafta!