Salut,
Nu cred, dar cred ca trebuie sa cunosti detaliile unor elemente mai importante, gen numar atomic, valenta, pozitia in grupe si perioade etc.
Nu, cred.Depinde de profesor
. Dar parerea mea este ca nu ai nevoie de tot tabelul pentru ca nu o sa folosesti toate elementele in exercitii.
Depinde de profesor. Eu nu l-am învățat, doar a trebuit să știu elementele mai importante.
Nu trebuie. Eu intr.a 7 a nul l.am invatat si sincer mie mi se pare absurd sa ceara cineva sa inveti tot tabelul... Adica esti intr.a 7 a, inca nu stii daca mergi la profil de stiinte ca sa ai nevoie.
Nu trebuie sa-l inveti dar sa stii cv daca te intreaba, pentru ca in a8a o sa ai nevoie
Invata grupele, perioadele si halogeni., starea de agregare la conditiile normale de temperatura si presiune.(semnificatia culorilor
rousu= gaze
albastru=lichide
negru=solide) restul daca vrei pentru tine poti invata cateva elemente din fiecare grupa.
Eu l-am invatat din mers. Dar pentru clasa a 7a doar prescurtarile alea...adica O = Oxigen, H= Hidrogen....in fine. Dar nici acum intr-a 9a nu le stiu pe toate