| AnutaLuiza a întrebat:

Hei! Vreau sa primesc un raspuns sincer, de preferat de la un absolvent al Facultatii de Drept, dar poate raspunde orice care are informatii si ma poate ajuta. In legatura cu " Nu poti trece prin facultate fara pile" sau " Nu iti vei gasi loc de munca dupa terminarea facultatii". Eu doar asta aud si ma demoralizează maxim. Variana 2, ar fi sa dau la Medicina. Stiu ca sunt doua lucruri complet diferite, dar ambele ma atrag.
Care credeti ca este varianta mai buna?

Răspuns Câştigător
| Zergiu a răspuns:

Trăiești într-o țară unde nepotismul și pila sunt instrumentele de aur ale angajării. Astea fiind spuse, nu te lasă demoralizată. Am să-ți fac aicisha o mica comparație între astea 2.
Dreptul: poți să reușești fără pile, dar e mai greu. Tre’ să muncești mult, să fii serioasă și să cauți stagii, experiență, conexiuni. Nu toți au „spate" și totuși ajung avocați, judecători sau juriști buni. Dar e un domeniu saturat, mai ales în orașele mari. Dacă ești pasionată de lege și logică, merită.
Medicina: e foarte grea și lungă (6 ani + rezidențiat), dar are mai multă siguranță. E un drum obositor, dar dacă îți place cu adevărat să ajuți oameni și poți duce stresul, merită 100%. În plus, ai șanse bune și în afara. Pe scurt:
Alege dreptul dacă iubești argumentarea, te vezi într-un birou sau sală de judecată, și ești gata să lupți pe un drum aglomerat. Alege medicina dacă vrei o meserie stabilă, nobilă, dar grea, și te vezi ani la rând învățând și salvând vieți. Nu e nevoie de „pile" ca să reușești, ci de ambiție, disciplină și răbdare. Restul e zgomot de fundal. Ai alege ce simți că ți se potrivește, nu ce zic alții că „n-ai șanse". Tu faci diferența.

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Nu poti trece prin facultate fara pile"

asta e o frecție promovată de leneși, dezinteresați. Și e valabil la ORICE profil/specializare

| tonyc7 a răspuns:

Cu orice facultate poti ajunge un om de succes daca te ajuta Dumnezeu!

| just4ubr2015 a răspuns:

Si la drept si la medicina daca nu ai pile sau cunostinte o faci degeaba sau daca nai bani sa deschizi tu un cabinet ceva

| eliancodrut a răspuns (pentru just4ubr2015):

Cu facultatea de drept e mai greu sa gasesti loc, ca toata lumea o vrea si se poate face si la distanta, tara fiind plina de "juristi".
Dar la medicina nu ai dreptate. Ca nu se poate ocupa un post de medic unde vrei, este altceva. Dar locuri vacante sunt destule.

| Cresta a răspuns:

1. Nu e adevarat. Ai mult de invatat, dar nici vorba de pile.
2. Este partial adevarat. Ai de dat multe examene pana ocupi postul.
Interesant ca te atrag cele doua. Te atrag financiar, fireste. Ca daca te-ar atrage ca meserie, ai sti ce vrei.

| angel6lust a răspuns:

Bună! Ce vrei să devii după ce termini Dreptul? Te-ai gândit vreodată să dai la poliție?
Eu am făcut la SNPAP - școala de poliție penitenciară, și erau multe materii ca la Drept, dar și cu ed. fizică și practică, a fost un an (este postliceal) și se intră ușor la SNPAP la Arad cel puțin (la Academie nu). Cam așa este și la Academia de Poliție, și la Jandarmi.

Succes!

| AnutaLuiza explică (pentru angel6lust):

Buna. Mulumesc pentru raspuns! Nu ma simt atrasa de politie, chiar daca se castiga bine si probabil as avea un post asigurat dupa, asta spunandu-mi cei din jur. Vreau sa devin ceva ce nu o sa regret peste ani, sa fac ce imi place.

| angel6lust a răspuns (pentru AnutaLuiza):

Da, și mai exact ce vrei să devii?

| AnutaLuiza explică (pentru angel6lust):

M-am tot gandit azi si cred ca o sa raman pe medicina. De mica am vrut sa devin dermatolog, pana prin clasa a 9-a cand m-am convins prin prostie ca nu o sa iau admiterea la medicina, deoarece eu credeam ca este mult mai complexa. Ma asteptam sa fie si cu matematica si fiizca, dar acum 80 grile la bio si 20 la chimie nu mi se par imposibile. Desi sunt pe profil umanist, anul viitor dupa bac imi voi lua un an liber si incep meditatiile din vara, alta solutie nu cred ca am, deoarece acum o sa ma concentrez pe bac.

| angel6lust a răspuns (pentru AnutaLuiza):

Bine, atunci dă la Med., succes!