Pai poezia e lunga si ai mult timp pana la sfarsit de an sa o inveti. Timpul e foarte mare. Dar ar trebui sa o citesti in fiecare zi. Dar e posibil sa mai uiti din ea, ca frate... e lunga lunga si in timp ce o zici in gand s-ar putea sa uiti, sa te blochezi si din astea. Acuma depinde de capacitatea creierului de a intelege, de memorare. Uite cum poti sa faci: timp de o saptamana (maxim) sa citesti poezia in fiecare zi (sigur iti vei rezerva cateva minute pentru asta, chiar inainte sa te culci) si no o ti asa timp de o saptamana si vezi asa pe parcurs cum merge (daca poti retine sau nu, daca e usoara, daca intelegi repede) si daca vezi ca se poate si merge bine atunci poti continua, pana la sfarsit de an o so stii si in vis. Si daca vezi ca nu merge bine, te incurci, uiti repede, atunci nu mai are rost sa iti obosesti creierul si timpul pentru asta. Ca vad ca nu e obligatoriu. Adica sa te gandesti un pic, daca, chiar ai nevoie de 10 ala, sa te gandesti la situatia ta de la romana (poate vei avea note mari si un 10 in plus poate n-ar schimba cu nimic media). Oricum pentru o poezia atat de lunga mi se pare ca se cam zgarcesc cu notele. Chiara daca sunt 98 de strofe si versurile sunt scurte si par simple, totusi. Si eu am citit-o. La mine am citit asa bine primele cateva versuri, dar apoi cand vazusem cat mai am pana o termin...pff. Si pe parcurs cat o citesti creierul s-ar putea sa nu functioneze la fel ca la inceputul poeziei. Pe parcurs poezia va deveni plictisitoare si gandul tau va fi in alta parte. Si nu te ajuta cu nimic
In cazul tau nu este vorba de invatat ci de memorat. Numai tu poti sa decizi daca o nota de 10 merita efortul de memorare si daca te ajuta cu ceva. Succes si numai bine!
Sigur ca merita.Nu pentru 10, ci pentru propria ta bogatie spirituala.Ai observat? Versurile parca ar curge de la sine. Daca ai identificat structura poemului(partile), ai sansa sa retii si mai usor.Nu este putin lucru sa-ti insusesti si pe calea memorarii o capodopera. Te vei distinge printre cei care memoreaza manele.
Bună.
Citește de multe ori și ai să reușești.
Hai că poți.
Succes.
Pa, pa.
Daca stai sa te gandesti ca are 98 de strofe pare mult pentru o singura nota. Daca te gandesti, in schimb, ca ai la dispozitie mai multe luni pentru a invata aceasta poezie, pare sa nu mai fie atat de greu. Este si un exercitiu de memorie, in acelasi timp, pe de alta parte poezia in sine este frumoasa. Eu am invatat-o inainte de a fi material pentru scoala. Si acum este una din poeziile mele preferate, desi nu o mai stiu pe toata.
Trebuie sa te gandesti ca alti oameni retin mult mai multe lucruri - uite spre exemplu actorii - care invata roluri intregi si joaca in mai multe piese in fiecare stagiune. Poate ca nu merita sa inveti poezia pentru un singur de 10, dar sunt sigura ca daca ai face-o ai fi probabil singura. Depinde de tine, de cat de mult crezi ca ai avea nevoie de nota respectiva sau cat de mult vrei s-o uimesti pe profesoara
Tot Luceafarul? :o:o http://ro.wikisource.org/wiki/Luceaf%C4%83rul_(Eminescu). cred ca nu stii cate strofe are :)
Daca trebuie sa inveti tot de pe site'ul care ti l'am trimis IN MOD CLAR NU! O sa te incurci, e foarte lung.adevarat ca versurile sunt scurte si usoare dar e foarte lung. In cazu asta eu zic sa nu.
Dar daca iti da numai cateva strofe, hai pana'n 8 ( eu stiu, aproximativ ) atunci da. o sa-ti ia ceva timp, dar merita.
Dupa cum am zis, daca e tot nu-l invata. poti sa iei 10 invatand lectia de zi si cateva din spate ( si asta e mai usor).
Bafta! Vezi tu ce faci;;) :">
anonim_4396 întreabă:
Kaaatyyy întreabă: