| AnonimSuprem1 a întrebat:

In ce an/perioada au patruns tracii la nord de Dunare, devenind tracii nordici, adica dacii?
Noi stim ca tracii si dacii sunt puternic inruditi, deoarece dacii sunt traci de fapt.

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Getii erau triburi dacice ce erau parte atracilor. Deci tracii au fost aici si pe la anul 400 I.Ch. pentru ca istoricul Herodot (care a trait in acea perioada) i-a mentionat in scrierile sale. Citeste si aici: http://bit.ly/2qDpevm http://bit.ly/34f8tW5

8 răspunsuri:
| ChrisRo a răspuns:

Ce treaba avem noi cu niste oameni care au trait acum doua mii de ani? Cum aratau dacii astia?

| Salontanul a răspuns (pentru ChrisRo):

Viziteaza Italia si uita-te pe columna lui Traian! Vei vedea cum arata dacii. Ce ne intereseaza? "Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii." a spus Nicolae Iorga. El a spus asa pentru ca n-a vrut sa jigneasca pe nimeni dar putea s-o spuna mai simplu: cine nu-si cunoaste istoria este un idiot.

| ChrisRo a răspuns (pentru Salontanul):

Bun, si ti se pare ca dacii aia de pe columna seamana cu românii de astazi?

| Salontanul a răspuns (pentru ChrisRo):

Ce legatura are una cu alta? Intre timp noi am evoluat. Inaltimea medie atunci era una mica. Acum oamenii sunt mai inalti. Tendinta viitorului este sa se ingrase. Caractersiticile principale au fost schimbate in evolutia istorica. A ramas in memoria colectiva ca germanii sunt blonzi. "În spatele mediei există o largă varietate", susţine Jürgen Schupp, sociolog la Institutul german pentru studii economice. "E foarte greu de definit. Tipic nemţească este, între timp, pluralitatea. E dificil să le atribuim tendinţe sau trăsături generale oamenilor din Germania zilelor noastre", adaugă Schupp. Dar portul dacilor s-a pastrat in multe zone. Toponime s-au pastrat, obiceiuri, etc.

| ChrisRo a răspuns (pentru Salontanul):

Portul dacilor il gasim si la alte populatii din zona asta a Europei. Nemtii s-au amestecat si ei intre timp cu alte populatii. De români nu mai zic, suntem un popor de sinteza happy.

| Salontanul a răspuns (pentru ChrisRo):

Doar ca acea columna a fost facuta de "aplaudacii" lui Traian pentru a-i preamari victoria impotriva daco-getilor pentru ca erau niste triburi vestite pentru vitejia lor. Poate, ulterior, unii au imprumutat de la daci. Cum au facut si ungurii. Au portul romanesc inglobat in portul lor. Doar nu crezi ca au venit cu razboiul de tesut panza pe cai? Ei furau de unde apucau. Asa au facut si slavii care s-au asezat pe teritoriile unor triburi trace. Au venit in blanuri de animale si au imprumutat haine de la traci. Si asta o stim sigur din "Getica" lui Criton, medicul care l-a insotit pe Traian in campaniile sale. Cat despre faptul ca suntem un popor de sinteza am citit un studiu al germanilor care spune ca 60% dintre germani nu mai sunt rasa pura. Asa se intampla la orice popor care nu-i inchis in cusca. Toate popoarele nu mai sunt rase pure ca pe vremea triburilor.

| AdrianPetru98 a răspuns:

Cel mai probabil în secolele XIV-XII î.Hr, dar tracii au fost atestati pentru prima dată în izvoare scrise în poemele lui Homer "Iliada" si "Odiseea".

| Anonim a răspuns (pentru AdrianPetru98):

Anul precis nu se poate spune deoarece nu era invazie, ci migratie lenta, Tracii nefiind tara ci grupuri de popoare intinse din muntii Anatoliei pana Dupa Dunare.
Fiind considerati barbari incorporati /sau ca mercenari in statele grecesti, ulterior romane. Ca sa nu ma corectezi a fost pentru o putina perioada si un fel de stat Tracic care s-a dezintegrat rapid in x, y, z provincii.
Dar ca o data mai precisa de prin anii 300 BC (I Hr) se poate vorbi de o prezenta tracica mai considerabila la nord de Dunare, insa in acelasi timp tot acolo sunt remarcate si popoare de alte origini estice Ca Scitii. Mai ulterior Celtii -> care au adus prosperitate, tehnologia vestica.
Iar cand au devenit din Traci Daci, asta iar este o incertitudine, deoarece Dacii n-au adaptat tehnica scrisului. Practic tot ce se stie despre ei sunt din dovezi arheologice si mentiuni ale statelor din imprejurimi -> care de regula nu luau in seama lumea barbarica, inferioara lor. Cel mai probabil numele a aparut de la Romani ca un mijloc de a diferentia diferitele regiuni.

Întrebări similare