Lumea era mai "buna" pentru ca era fortata sa fie asa, in comunism exista "careu" in scoli, iar cei mai "necredinciosi" oameni apareau in ziar in defaimare. Pe scurt, daca erai declarat inamic, erai izgonit social din comunitate. Multe din aceste metode inca sunt folosite si in zilele noastre de parinti ca sa dam un prim exemplu general, "X este mai bun decat tine. / Nu stii sa faci nimic la varsta ta, eu la 14 ani stiam sa sudez, sa folosesc o drujba si lucram la CAP sau in alte institutii" si lista continua.
Democratia prin ideologia ei de a reda libertate individului si unitatea dintre popoare a scos la iveala adevaratul om, cel ce are el de ales pentru sine, ce isi contureaza viata in functie de modul sau de a viziona viata si semnificatile ei.
Mereu au fost oamenii rai in orice sistem politic, fie vorba de democratie, sistemele autoritare (regi, etc) sau cele totalitare (dictatori, etc).
Ce ne deranjeaza sunt drepturile celorlalti. Mai bine spus, tu ai trait sub o presiune sociala, cat si din partea parintilor. Te-ai format in jurul acestor evenimente, dar generatiile noi nu au primit aceeasi represiune si au devenit mai libertine, iar lucrul asta te face pe tine subiect de inchizitie.
Dar inainte s-a intamplat vreodata asa ceva? Au fost vreodata cazuri cu copii care si-au omorat parintii?
și înainte existau specimene de genul doar că mentalitatea era diferită
eu am ajuns la concluzia că tehnologia a început să strice lumea
înainte de 2000 nu existau telefoane performante, internet să aibă toți acces la ele
asta este părerea mea.
oricum asta e sigur, înainte oamenii erau mai respectuoși în special copiii, nu ca acum.
"acum intr-adevar peste tot unde mergi vezi numai rautate, numai nesimtire si prostie, copii sunt niste retardati..."
e clar că ăstea sunt cercurile in care TU de invârți!
Logic ca da, dar nu exista social media si televiziune incat sa spuna lucrurile astea, totodata se considera ca era problema statului ca permite o needucare in randul populatiei de se ajung la astfel de lucruri. In prezent vina este data pe individ si nu pe stat, de aceea nu mai exista asa mult control din partea statului si a aparut domeniul privat
Inainte de anul 2000 au fost cele doua razboaie mondiale, razboiul rece, razboaie regionale, genociduri, lagare de exterminare, gulaguri, crize economice, speranta de viata mai scurta, etc.
anonim_4396 întreabă: