| laurentiu a întrebat:

M-am apucat de invatat franceza de 1 luna, dar mari progrese nu prea se vad, adica nu sunt multumit de mine, m-am axat mai mult pe cuvinte, citit si tradus, din cate am auzit sa nu imi bat capul cu gramatica fiindca o voi invata in timp.cateva sfaturi? cum sa fac sa o prind repede? adica conversativ? e posibil sa o invat in 3 luni?

Răspuns Câştigător
| MomaieLoveGogaie a răspuns:

Franceza seamana mult cu limba romana...incearca sa iti faci un program pe care sa il respecti cu strictete.cred ca 2 ore in fiecare zi ajung.si nu fa asta seara, ci dimineata cand esti odihnit si reti mai usor.
incearca sa te axezi pe un text aproximativ o saptamana.primele 3 zile, citeste-l si tradu-l pana ajungi la perfectiune(ti-ar folosi un cd audio). cuvintele necunoscute cauta-le intr-un dictionar si scrie-le undeva.citeste-le de minim 5 ori fiecare in parte pana iti intra bine in cap. urmatoarele 3 zile incearca sa povestesti textul respectiv.mai intai oral, apoi in scris, corectanduti mai apoi greselile. fa asta pana ajungi sa nu mai faci nici o greseala.axeza-te mai mult pe oralitate.selecteaza niste cuvinte cheie din text cu care sa alcatuiesti propozitii. apoi, in ultima zi din saptamana in care ai studiat acel text, fa o micuta autoevaluare sa vezi ce ai priceput si unde trebuie sa mai lucrezi.continua asa pana ajungi la rezultatele dorite.

iti urez mult succes!

7 răspunsuri:
| noktambul a răspuns:

Pai, cam ce progrese vroiai sa faci intr-o luna de zile? Inveti franceza singur, fara profesor? Nu te sfatuiesc. Macar alea trei luni in care vrei sa o inventi la nivel "conversativ" apeleaza la cineva cu ceva cunostinte de limba franceza, cel putin pentru pronuntie si notiuni elementare de gramatica. Nu vreau sa te descurajez, este foarte laudabil ca vrei sa inveti o limba straina, dar dupa 3 luni de studiu nu vei reusi sa stapanesti decat niste fraze uzuale si o sa poti enunta cateva propozitii simple, si o sa constati, stand de vorba cu un vorbitor de limba franceza, ca ti-ai epuizat in 15 minute tot bagajul de cunostinte acumulat in aceasta perioada. Esential este sa ai ambitie si sa continui. Cate limbi vorbesti, de atatea ori te poti numi om, cum zicea Nicolae Iorga. Bonne chance!

| Shery a răspuns:

Cea mai buna metoda, este cea pe care au mai spus-o altii inaintea mea si anume uita-te la filme in franceza. Uita-te la ele intai cu subtitrare, apoi, dupa ce ai inceput sa memorezi din replici, nu mai baga subtitrarea si repeta dupa actori frazele care ti se par cunoscute. O sa vezi ca inveti foarte usor asa. Succes!

| BLG a răspuns:

Daca iti place o poti invata si in 3 luni dar daca nu iti place poti sa te chinui si toata viata si tot nu o sa o poti invbig grin

de ex eu o urasc si fac de 5-6 ani si tot nu stiu mare lucru, adica stiu doar lucrurile elementarebig grinbig grin

iti urez bafta si sper ca uh sa o poti invatabig grin

| luckyluke a răspuns:

Trebuie sa ciupi si putina gramatica, altfel...
E adevarat ca e mai multa gramatica la franceza decat la engleza, dar pana nu stii de ce e asa si nu asa, nu prea poti sa legi o conversatie.
Alt sfat ar fi sa urmaresti multe filme in franceza cu subtitrare in romana. Astfel auzi pronuntia si vezi si traducerea.
Conversativ? Trebuie sa stii ce spui, adica iar gramaticawinking
In 3 luni? E posibil. Eu eram pe din-afara la franceza dar intr-o luna si cu un bun meditator, am luat 10 la Franceza, la BAC

| MihAelA_1847 a răspuns:

Depinde de fiecare persoana si cat de repede prinde, insa totusi nu cred ca o poti invata in doar 3 luni.Incearca sa o vorbesti mai mult, sa o studiezi in amanunt si daca poti sa te uiti la filme in franceza.Eu asa am facut si am reusit sa retin destul de multe doar din filme.Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ma pricep la frankeza te pot ajuta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred. eu invat de 4 luni si mai am mult