Eu iti urez succes si curaj. La oras sunt si avantaje si dezavantaje.
Golani sunt peste tot. Important este sa nu te bagi in card cu ei, sa nu te certi cu ei, sa nu-i intarati. Orice problema o raportezi la director sau la politie, fara sa stai pe ganduri, si fara sa stie golanii.
Cand ti se face dor de casa de la tara, mergi acolo in weekend.
Bafta!
Hai sa-ti zic dezavantajele de la oras:
-stai la bloc ( asta daca nu te dau bani afara din casa si iti permiti sa-ti cumperi teren + casa la oras )
-platesti tot felul de taxe in plus fata de cei care stau la tara
-poluare mai multa
-zgomot (poluare din nou, dar fonica) mult
-vecini enervanti pe etaj
-mai auzi niste tipete noaptea ( de placere )
-nu poti sa dai muzica la maxim, nu poti sa dai TV la maxim, nu poti sa canti la un instrument ( fara casti ), RIP vioare, piane clasice etc, doar daca iti izolezi fonic camerele
-sa vezi ce misto e cand are unu o treaba cu bormasina si se apuca la 7 dimineata iar tu te culci pe la 4-5
Cam asta e experienta mea neplacuta la oras. ![]()
In rest nu e mare lucru, o sa-ti fie dor sa te intorci.
Nu-mi pasă, cât nu stau cu niște nebuni, e ok (stau la soră-mea, n-are treabă cu aceste dezavantaje
In localitatea mea sunt multi elevi de gimnaziu si unii de cl. 1-4 + unul de grădiniță care studiază la oraș.Fac naveta cu microbuzul iar unii sunt duși cu mașină de parintii lor.
Scapi tu de tăranii de pe uliță, dar mergi la oraș cu apucăturile tale de uliță și la cât de obraznic ești pe TPU, am o vaga impresie ca îți vor umfla ochii băieții de la oraș. Mai ales eu care sunt crescut la oraș, să vină un speriat din ăsta de pe uliță și etaleze talentele cum s-a mai întâmplat să cunosc, cred asa i-aș trage o bătută de și-ar dori să se mute înapoi la tara. Pentru că mulți pleacă de la tara la oraș pentru o viata mai buna, dar apoi vin pe aici ( la oraș) și își dau aere precum ventilatorul și fetele cu aere de mari dive. Le băteau broasca cu laba în geam, fugiți de la casa de chirpici cu balega sub unghii, și atâtea aere își mai dau de parca nu știu cine sunt ele. Uită-te și la Monica Gabor, o jartea fugită de inundații și acum mare divă de Hollywood cu Mr. Pink al ei. Da, am o problema cu tăranii figuranți. Pentru restul tot respectul, unii sunt oameni ok.
Pleacă de acolo fără să te uiți înapoi. O să îți fie mai bine la oraș.
Știu ce zici de idioții de la sat. Am și eu un sat unde mai merg la o lună, două, cu ai mei. Și în satul ăla e un liceu plin de idioți/videochatiste. Din tot liceul ăla nu a luat efectiv nimeni bac-ul. Bă, da nimeni.
La oraș sunt altfel de profesori, sunt mai bine pregătiți, chiar își dau interesul acolo.
Copii sunt de treabă, liniștiți, nu sar la bătaie și alte idioțenii de genul, cum spuneai că fac niște colegi de ai tăi.
Eu am avut norocul să studiez doar la oraș, de la grădiniță până la facultate. Și niciodată nu am avut conflicte cu colegii.
Despre ce oraș e vorba? Dacă e unul mare, gen București, poți merge liniștit la mall, film și oriunde îți dorești. O să te acomodezi repede acolo.
Oricum mie chiar nu-mi pasă,dacă e gălăgie,iau căștile,bag muzică,și adorm. Poluare e și la mine în sat.Și,pentru mine,e satisfăcător să aud când dorm, cum trec mașinile.Dar voi sunteți răi cu mine, și de v-aș zice și motivele personale, ați avea gura închisă.Și nu-mi pasă cum va fi la școala aia de oraș, important e că scap de golanii din satul ăsta
Stau la oras si nu as putea sta la tara, aici ai tot ce vrei, mall supermarketuri cum spui tu. Nu vad niciun dezavantaj
Plus vei vedea ca scolile de la oras sunt mult mai bune decat cele de la tara, o sa te puna profesorii sa inveti mai mult.
Ok poate asta e dezavantajul ca profesorii vor fii mai stricti, dar depinde si de ce oras e vorba...
Tot la țară e mai bine. L-am auzit pe domnu' de istorie că cei de la țară învăță mai bine decat cei de la oraș, cam așa e. La oraș e prea mult zgomot, poluare, golăneală și tot felul de chestii care te trag în jos. Da, ai dreptate, sunt magazine, multe centre comerciale și alte avantaje, dar dacă n-ai casă stai la bloc și e destul de nașpa. Cel mai bine e să stai la o casă într-un sat aproape de oraș. Sincer, viața la țară e mult mai liniștită, cel puțin pentru mine.
"L-am auzit pe domnu' de istorie că cei de la țară învăță mai bine decat cei de la oraș, cam așa e."
Conform caror statistici? Poate sunt 1-2 care invata mai bine si de obicei asta se intampla tocmai ca sa reuseasca sa plece de acolo. Tot respectul pentru viata la tara din anumite puncte de vedere, dar invatamantul nu-ti ofera avantaje acolo. Nu sunt pregatiti elevii pentru olimpiade si concursuri, ba chiar e mare lucru daca afla de existenta lor.
Total gresit! In scoala mea "de tarani" sunt destui copii care iau premii la olimpiade la faze judetene. Si se invata la fel de mult ca la oras. Cu ce sunteti mai presus voi astia de la oras? Cu fitele poate...
La faze judetene? Eu ma gandeam la nationale/internationale, ma scuzi. Ai auzit de Space Settlement Contest? Probabil ca nu si e doar un exemplu de concurs foarte misto care nu se prea promoveaza acolo. De ce? Pentru ca daca iei premiu si esti invitat la conferinta, iti trebuie bani sa te duci si de unde bani si sponsori acolo? Te simti jignita aiurea pentru ca te asociezi cu invatamantul de acolo. Nu am zis ca oamenii de acolo nu au capacitate, ci ca nu au conditii. Deci da, si cu fite si fara, daca iei doi oameni la fel si ii pui toata viata in cele 2 medii diferite, cel crescut la oras va fi net superior din punct de vedere intelectual. Cate licee (sa nu zic facultati) de top sunt la tara mai exact? Degeaba ai tu inteligenta si vointa sa inveti daca n-ai de unde. Ma rog, nu e cazul tau neaparat...ca tu stii "decat" sa comentezi se pare, cu invatatul mai greu...sau limba romana nu se preda la voi?
Ei merg la olimpiade de fizică cuantică pe galaxie, ce vorbești...
De aia nu au timp să învețe, și pică câte un liceu întreg, de la țară, bac-ul.
Eh, bac-ul e un examen de tot rasul din punctul meu de vedere. Am vrut si eu sa-l pic, dar terminasem un anume liceu in care foarte rar ia cineva 7 sau mai putin, asa ca de dragul profesorilor si al "renumelui" nu mi-am permis nici eu sa iau sub 8. Nu bac-ul e problema, problema e mentalitatea asta pe care o gasesti peste tot in Romania...de fapt peste tot in general. Cand esti in c*cat, in loc sa incerci sa iesi, te bagi mai tare, il mananci si spui ca e ciocolata. Ii mai si condamni pe aia care ies dupa. Probleme sunt peste tot, invatamantul nu e stralucit nici la oras, se poate imbunatati destul, dar cum sa faci asta cand toti zic ca e perfect? Ce probleme poti sa rezolvi cand nimeni nu vrea sa le vada? Ca tot vorbeam de bac, e un exemplu foarte bun de cum merg lucrurile la noi: desi e un examen imbecil, procentul de elevi picati ne arata ca multi elevi sunt si mai imbecili si, desi se chinuie, nu reusesc sa promoveze. Dar solutia la noi care e? Devine mai usor de la an la an pana o sa ajunga sa fie unica intrebare numele si prenumele si ce fericiti o sa fim toti cand o sa promoveze 99, 99% (ca tot se va gasi un prost care sa copieze exemplul "Popescu Ion" de pe tabla). Exagerez evident, dar cam asa functioneaza lucrurile.
Dacă nu ți-a plăcut atmosfera la mediul rural te vei adapta usor, zic eu, la oraș.
Te vei obișnui cu orasul si cu noul cerc de persoane, in timp, asta depinde de tine.
Bucura te ca poti merge in locurile pe care nu le aveai la țară si de vorba oamenilor.
La oras nu este asa cum cred multi de la tara. Este mult mai nasol. Oamenii sunt mult mai rai. Asa ca eu personal iti recomand sa ramai acolo. Iar dupa ce termini cele 8 clase, cred ca vei fii destul de pregatit sa mergi la un liceu de la oras.
Nu ti se pare ca la 10\11 ani ai tai ai cam multe fite? Crezi ca la oras vei fi nu stiu ce daca ai acest comportament? Esti decat un copil foarte rasfatat de parinti pe stilul clasic: tu esti perfect iar restul sunt idioti. Invata sa te comporti inainte sa jignesti lumea pe interet pentru ca in taste sunteti toti cocosi
Copiii de la tara sunt de multe ori mai cuminti, respectuosi si civilizati fata de cei de la oras. Sa ti fie rusine cu un astfel de caracter!
Să îți fie ție rușine fetiță! De unde până unde îți permiți să îți dai tu cu părerea despre un om pe care nu-l cunoști? Gândești măcar că omul poate chiar spune adevărul? Știi tu ce fel de indivizi avea el acolo la școală?
Tu ești singura care jignește aici, ai cam mult tupeu în tastatură. Rușine să îți fie ție fetițo!
Și ce-mi pasă de părerea ta? Și nu mie rușine,că pe TPU,bag întrebări.Păi dacă am nevoie de ajutor,de ce să nu întreb.Și din câte văd la întrebarea asta,m-ați făcut țăran,fițos,și m-ați mai și jignit.Și ca să știți,am acolo apartament, am bani acolo, cât scap de aici mie bine, și o fac din motive personale, cât și școlare
Dacă ești o persoana prietenoasa îți vei face ușor prieteni și va fi mai ușor