| Mihaela a întrebat:

Nu e tema! Ce e apozitia? Adica, stiu ce e, stiu definitia dar nu prea inteleg cum vine. Dati-mi niste exemple va rog. Funda si vot la toate!
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Betyyyy a răspuns:

Apozitia este o precizare in plus. EXtonguerofesorul meu de matematica, Iordache Marian, a iesit la pensie...deci Iordache Marian este o precizare in plus de care nu era neaparata nevoie.

6 răspunsuri:
| Mihaela explică:

Nu mai am nevoie, multumesc oricum!

| stiiix a răspuns:

In general recunosti apozitia pentru ca este separata de restul propozitiei prin virgula. gen: Fata, adica ea, a castigat.

| ovidasmihai a răspuns:

Atribut care se află pe același plan cu cuvântul determinat (de obicei în cazul nominativ). 2. (Med.) Depunere de celuloză în membrana celulei. – Din fr. apposition, lat. appositio, -onis.
Atribut substantival care stă la nominativ, indiferent de cazul în care este substantivul pe care îl determină sau (rar) care stă în același caz cu acesta. 2. (Bot.) Creștere în grosime a membranelor celulare prin depunerea succesivă de straturi noi. [Gen. -iei, var. apozițiune s. f. / cf. fr. apposition, lat. appositio].

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://temelaromana.webs.com/

| florentina1234567890 a răspuns:

De exemplu: Mihai, colegul meu, este foarte bun la invatatura. Este in cazul nominativ, este ca o explicatie.

| David_Cosmin_1994 a răspuns (pentru Betyyyy):

Ms si mie foarte mult uitasem