|

Pentru cursurile grele si complexe, cum reusiti sa invatati cel mai bine? Scriind de mana parti din curs sau doar citind?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Salut! Cred că prin întrebarea ta vrei să afli cum ai putea tu la rândul tău să înveți cât mai bine cursurile, corect? Dacă este așa, sunt mai multe lucruri de care ar trebui să ții cont, aici sunt câteva:
1. Ce reprezintă de fapt „învățatul?" Probabil că, ai aflat și tu, în multe cazuri nu este suficient a citi de atâtea ori cursurile până le înveți pe de rost. Uite cum funcționează treaba: când înveți ceva nou, informația este ținută în memoria activă pentru un scurt timp. Aceasta este informația pe care o poți accesa imediat. Însă informația pe care o primim noi din jurul nostru este atât de multă, încât nu poate sta toată în memoria activă. Creierul nostru filtrează informația, proces ce are loc mai ales în timpul somnului, o analizează și decide care-i mai importantă și merită să rămână în memoria activă, și care trece în memoria pasivă (greu accesibilă; aici stau amintiri vechi la care rar ne mai gândim, de exemplu). Ca să reții informația pe care vrei să o înveți, aceasta trebuie să rămână în memoria activă. Povestea e simplă: dacă ce înveți nu i se pare important și creierului tău, informația trece mai repede în memoria pasivă. Caută povești, articole, caută să legi sentimente de ceea ce înveți; dacă pasiunea vine de la sine, înveți mai repede, dacă nu, caută motive să o placi mai mult happy Avem tot felul de videoclipuri și informații utile pe net în acest sens. Pe mine personal mă ajută să petrec cât mai mult timp cu subiectul pe care vreau să-l învăț, să mă familiarizez cu el, să citesc, să scriu, să desenez, ca să înțeleagă creierul că chiar e importantă pentru mine treaba aia happy

2. CUM mai exact se formează memoriile din minte? Prin sinapse neuronale. Adică neuronii pe care îi avem deja se conectează între ei prin alte moduri. De aceea cel mai bine învățăm dacă legăm noua informație de o informație veche: dacă inventăm...2007 - 2245 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Presupun că ai câțiva ani de școală, totuși, uite aici:

https://:///......eficienta/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se ia parte cu parte, apoi se rezolva dupa caz problemele. La sfarsit ramai cu niste capitole sau subpuncte importante dupa care te ghidezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu invat combinand cititul cu scrisul de mana

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Personal, le tocesc pana imi intra in cap. La materii de tip biologie etc. incerc sa gasesc exemple din viata de zi cu zi si sa le compar cu ce e in lectie.
La materii ce trebuie sa calculezi mult, nu ai de ales: trebuie sa faci exercitii din partea care nu o intelegi pana cand o stii de pe rost (nu mecanic)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează