| Haydee a întrebat:

Proverb persan:"Nu alege comoara, alege cartea"
Mi-l puteti explica si mie?big grin

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Comoara o poți pierde, cartea este mama învățăturii. Inteligența și înțelepciunea nu ți le poate lua absolut nimeni.
Pa, pa.

20 răspunsuri:
| Marry:X a răspuns:

Buna. S-a referit la faptul ca comoara este trecatoare, dar cartea ramane mereu. Invatatura din ea iti ramane in minte pana la moartewinking. Cartea e comoara insasi:*Papa

| antonius74 a răspuns:

La fel cum zice si legiuitoarea: comoara se poate termina, se poate fura, se poate pierde si cata si mai cate, in timp ce cartea ramane pe viata, nu poate fie luata, furata, pierduta, iar cu ajutorul ei poti oricand sa faci rost de o comoara. in cazul asta, explicatia ar fi ceva de genul: daca alegi comoara, ramai fara carte. daca alegi cartea ai parte de ambele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu aleg comoaratongue...acum fiecare cu ce are nevoietonguetonguetongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"ai carte, ai parte"versiunea romaneasca! dar vorba lui Criticul, nu stiu ce mi-ar fi mai de folos, cartea si burta goala sau banii si dupa aia sa-mi platesc studiile?!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca alegi carte... prin ea si invatatura ei i-ti vor veni si banii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da sunt bune raspunsurile toti aveti 10!hee heetongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da sunt bune raspunsurile toti aveti 10!hee heetongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca alegi comoara ramai doar cu aceasta dar daca alegi cartea le ai pe amandoua.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O carte inseamna mai mult decat cateva pagini pe care le citesti numai de dragul de a citii. O carte are o valoare spirituala si care te informeaza sau iti face o deosebita placere sa o citesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca cartea este mama invataturii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum zice legiuitoare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai vrea sa spuna ca daca alegi cartea este bine pentru ca invatatura este mai importanta decat averea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Datorita cartii, oamenii stiu sa vorbeacasa si sa se manifeste.Comoara poate fi furata, insa cartea niciodata nu va fi pierduta saufurata din memmeria oamenilortonguespar sa va fie de ajutorwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acest proverb se refera la faptul ca, daca alegi cartea poti face o comoara din ea iar daca alegi comoara...nu t alegi cu nimic pentru odata si odata comoara se termina... dar informatille p care ti le da cartea niciodata
aceasta este parerea mea...big grinbig grinbig grin:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cartea este buna la invatatura daca nu ai carete nu poti sa faci nimic comoara nu-ti foloseste la nimic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu a-si alege comoara pentru ca-i crizalaughing rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu as alege comoara

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Comoara o poti pierde dar cartea o pastrezi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu alege bogatia alege intelepciune inteligenta

| Danila_Geanina_1970 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mersi