Ceea ce stiu eu este lacul Vostok care este un lac sub-glaciar se gaseste la 3500 de metrii sub nivelul marii in Antartica.
Are 250 kilometri lungime, latime de 50 kilometri si o adancime medie de 350 metri. Suprafata sa este de 15. 690 kilometri patrati.
Lacul Baikal este considerat cel mai adanc lac dupa glob de apa dulce ce are 1600 de metrii adancime.
Revenind la lacul baikal s-a format prin miscari tectonice... lacuri glaciare ar fi cele 5 lacuri din america, si cel mai are ar fi Michigan.
Citez:
"Marile Lacuri au fost formate prin eroziune și depunere în timpul repetatelor avansări și retrageri ale ghețurilor din timpul Pleistocenului cea mai recentă eră glaciară"
lacuri glaciare sunt situate în zone formate prin eroziune glaciară, acoperite în trecut de ghețari de exemplu Marile Lacuri din Nordul Americii."
Ca sa stii si tu cel mai mare lac Glaciar din lume este lacul Superior din America! Baikal este cel mai adanc lac din lume. Asta pentru cultura ta generala! Lacul superior este un lac de tip GLACIAR! iar Baikal lc de tip TECTONIC fiind format intr-o depresiune TECTONICA!
Citeste ce-am spus AzureB126149 a răspuns:
Lacul Baikal este considerat cel mai adanc lac dupa glob de apa dulce ce are 1600 de metrii adancime.
ceea ce-am zis eu am zis de un lac sub glaciar dar cred ca nici nu ai auzit pana acu de asa ceva. si ti-am zis de superior care e un lac de tip glaciar fiind si cel mai mare ca suprafata, intindere ceea ce te interesa pe tine
am zis ca adancime!
Multumesc tuturor dar trebuie sa o aleg pe prima care a raspuns. Multumesc inca o data