De obicei se învață un limbaj pe programare, care depinde de la liceu la liceu. Eu am terminat mate info neintensiv, făceam 4 ore de info și 3, sau 4 de romana. Orele de romana nu cred ca se schimba asa mult, pentru ca romana e materie de BAC, nu are legătură cu cât de intensiv e profilul
dar depinde de orarul liceului.
Nu, totul este la fel intre cele doua specializari, cu exceptia numarului orelor de informatica (la intensiv sunt cu 3 ore mai mult de informatica).
Informatica din liceu iti pune bazele programarii. O sa inveti sa gandesti logic, sa rezolvi probleme. O sa inveti moduri eficiente de a rezolva probleme. Toate acestea le vei face intr-un limbaj de programare (C++ sau Pascal - depinde de liceu, majoritatea fac C++).
Cei de la mate-info simplu vor parcurge mai lent materia. In primul an programa nici nu prevede invatarea unui limbaj de programare, vei face "problemele" in limbaj natural (pseudocod). Cei de la mate-info intensiv informatica vor face cam 1-2 luni pseudocod, apoi vor trece la un limbaj de programare.
anonim_4396 întreabă: