Vrei sa zaci sau vrei sa mai si traiesti pe linga facultate? Ca rezident al Iasului de mai bine de 20 de ani, iti recomand cu doua miini Brasovul. Bine, ambele sunt scumpe si la o adica conteaza ce inveti tu pe linga facultate, ca nici o facultate din tara asta nu te scoate competent cu adevarat pe obiectul studiat. Asa, mai bine te duci la o facultate dintr-un oras mic, unde e mai relax viata si mai ales mai ieftina - de exemplu Bacau.
Ideea e ca eu sunt din Iasi, deci e oleaca mai avantajos la costuri. Cand spui scump te referi la camine? Si legat de activitati extracuriculare, am din liceu experienta in dezvoltare si cercetare( si la dat foc la laboratoare) asa ca nu e asta o problema. Mai mult as vrea sa stiu cum is resursele, adica ce au in dotare, iar daca profii is macar rezonabili, cat sa nu isi iasa din minti daca miroase oleaca a fum sau caloriferele incep sa prinda wireless. Si cam ce fel de elevi in general trag la fiecare.
Cind spun scump ma refer la orice. Costul vietii in general. Cunosc oameni care predau sau au predat la AC. Daca esti mai Dexter-style, du-te la ei.
Iași - aș alege eu. Tu îți poți depune dosarul la ambele facultății și rămâi la aia la care intri la buget.
Ambele sunt nașpa, eu am terminat iesc, și am avut prieteni de la toate specializările, nu prea se face mare lucru, e vibe din ăla de liceu în care înveți pe de rost chestii, tehnic si practic înveți destul de puțin spre deloc. Ce pot să apreciez a fost că unii profesori(2 din 10) sunt niște oameni jos pălăria și mergi de dragul lor la cursuri.
Dacă vrei cât de cât performanță îți recomand să alegi o facultate mai prestigioasă.
Sincer AC de la Bucuresti stiu ca e oleaca mai prestigios, in rest poate cele din afara, dar numai daca gasesc cu bursa, nu am bani de 4 ani in strainatate. Am pus ochii pe cateva chestii dar stiu ca is sanse destul de mici.
Eu as fi multumit daca nu s-ar preda mare lucru, ca si in liceu nu am invatat cine stie ce din lectii, mai mult din practica personala si cursuri online. Daca profesorii nu is isterici sa faci fix cu doresc ei, si se gasesc macar 2 faini cu care sa poti colabora atunci eu as fi multumit.