| rumi36 a întrebat:

Salut TPU, sunt a-10-a pe stiinte ale naturii si sunt nelămurită în legătură cu bacul la română.

Nu inteleg care e faza cu subiectul 3... pur si simplu trebuie sa invat toate eseurile de la toate operele pe care le-am studiat la clasa iar la subiectul 3 daca am cerinta "eseu de 400 de cuvinte in care prezinti particularitățile unui text narativ studiat de Călinescu sau Slavici,, incep sa scriu la alegere un eseu despre Enigma Otiliei / Moara cu Noroc in care prezint anul, curentul literar, semnificatia titlului, a temei etc?

Daca imi zice sa fac eseu despre o comedie incep sa zic, spre exemplu, despre "O scrisoare pierduta"?

2 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Bacul se da in clasa a XII-a.Mai ai timp destul pana atunci, nu inteleg de ce aceasta graba si panica inutila.La clasa vei intelege ce trebuie sa faci, in functie de profilul tau, veti rezolva variante, veti avea simulare si asa mai departe. Bucura-te de acest ani de liceu pentru ca, repet, mai este ceva pana la bac si nu are absolut niciun sens sa te preocupi inca de pe acum.

| Hyperion7 a răspuns:

Nu.
Deci situația e așa:
Voi la științele ale naturii aveți de învățat doua rânduri de eseuri per opera: particularități ale unui text narativ(comedie etc) și particularități de construcție ale unui personaj (caracterizarea personalului)
Acum că am lămurit, tu când primești la bac, sa zicem "Particularități de construcție ale unei opere scrise de Ion Creanga (de exemplu)"
Vei redacta eseul tema și viziune(particularități de construcție ale basmului Harap-alb), nu incepi cu" de exemplu ", ci scrii direct eseul pe care l-ai învățat la opera respectiva.
La fel și la "particularități de construcție ale unui personaj aparținând operei scrise de Mihail Sadoveanu(de exemplu)"
Scrii eseul particularități de construcție ale Vitoriei din "Baltagul"…din nou FARA "de exemplu"
Sper ca te am lămurit!