Facultatea de drept merita facuta doar daca esti ambitios si harnic si inveti. De terminat o facultate de drept nu e asa greu, mai ales daca e particulara. Dar daca vrei sa faci ceva dupa, in domeniu, e nevoie sa inveti foarte mult pentru examenele de barou/magistratura. Cand spun foarte mult, vorbesc cat se poate de serios si realist. Apoi, dupa ce intri in barou, e nevoie sa iti gasesti un avocat bine cotat, care sa te ia sub aripa lui. Tocmai de aia e recomandat sa inveti foarte bine si in facultate, e posibil sa te remarce un profesor. Acest avocat pe langa care tu iti vei face stagiatura iti va da de lucru, vei capata experienta, vei avea procese. Altfel, iti vei gasi foarte greu procese si, mai pe romaneste, vei muri de foame (tot invatatul ala enorm il vei regreta). Deci pe scurt, daca vrei o cariera in domeniul asta, trebuie sa fii pregatit sa inveti mult de tot si sa ai noroc sa te remarce vreun prof sau sa fii atat de bun incat sa te ia sub aripa lui un avocat serios. Restul sunt povesti sau scuze ale oamenilor mediocri. Succes
Mersi, dar eu dupa facultate, stagiatura si barou vreau sa devin notar. Aici cum e? Tot asa ca la restul? In multe locuri am gasit ca e "cea mai banoasa" si ma gandesc daca e asa doar cei cu banii si relatii reusesc, de exemplu am citit intr-un loc ca foarte multi studenti care au terminat dreptu cu rezultate imense, nu au reusit, cand alti cu pile si relatii si cunostinte zero reusesc.
Nu vreau sa termin dreptu degeaba ca acei studenti si sa ma trezesc fara nimic realizat.
anonim_4396 întreabă: