|

Salut TPU.

Vreau sa stiu si eu ce limbaje de programare se fac la liceu.Am auzit ca fie Pascal, fie C++, fie C# in clasa a 12-a si nu stiu ce sa cred.

De preferat sa imi ziceti exact in ce clasa se face care limbaj.Dau funda.

Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In general toate liceele fac C/C++ (combinatie intre C si C++). Exista si licee, mai putine, care fac Pascal.
La bacalaureat exista subiecte disponibile doar pentru C/C++ si Pascal, deci acestea sunt singurele limbaje de programare studiate in liceu.

In clasele 11-12 se aleg optionale, pe langa orele normale de informatica. In general pe clasa a 11a vei avea creare de pagini web (HTML, poate CSS si JavaScript). Depinde de liceu, profesori. Puteti discuta cu directorul si cu profesorii ca sa invatati ceva frumos la ora de optional.

Pe clasa a 12a probabil veti avea optional de mate. Oricum, pe clasa a 12a vei sustine si atestatul (nu e obligatoriu), care consta, de obicei, intr-o aplicatie de gestiune a bazelor de date (SQL, interfata cu utilizatorul se face de obicei in C# - nu te gandi ca o sa inveti C# cum ai invatat limbajul de programare din ceilalti ani de liceu).


In concluzie: In toti anii de liceu vei face C/C++ sau Pascal obligatoriu, din acestea vei da examenul de bacalaureat.

Optional, liceul poate sa adauge materii la care sa invatati tot felul de lucruri interesante (poate un limbaj nou, crearea unei pagini web, etc.)
Daca doresti sa sustii atestatul, vei invata SQL.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

De C# nu am auzit sa se faca in liceu pentru ca nu se ajunge pana la programarea orientata obiect. Poate pe la liceele de info.

Cat despre Pascal sau C++, nu exista o regula, depinde de profesori. Liceele unde au profesori mai invechiti probabil inca fac pascal, restul o ametecatura de C cu C++

| a răspuns:

Eu am făcut în clasa a noua și zecea Pascal, ceva de bază. Nu mai țin minte exact ce, dar mai departe de variabile și ceva operatori nu am trecut. După a zecea, zero informatică. Doar TIC. Sunt la profil real, științele naturii. Cei de la mate-info fac C++. Cu siguranță depinde și de liceu și de profesori, cum a zis și suntserios.