Studiez la Facultatea de Istorie si Stiinte Politice, specializarea Istorie, din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta. In ciuda faptului ca se aud zvonuri prin oras ca este o facultate slaba si cu profesori corupti sau slab pregatiti, nu este chiar asa. Avand in vedere resursele financiare destul de limitate de care dispune, eu zic ca evaluarea facuta de Ministerul Invatamantului acum cativa ani, din care reiese, per total, ca este o facultate de nivel mediu, este mai mult decat satisfacatoare. Nu stiu cum e la altii, deci o sa-ti vorbesc doar referindu-ma la facultatea mea. Profesorii nu iau bani, examenele sunt serioase, dar rata de promovare este destul de mare. Se organizeaza frecvent evenimente, in parteneriat sau nu, cu alte universitati. Universitatea este frecvent vizitata de straini, dar si de profesori renumiti care tin diferite prelegeri. Profesorii sunt corecti fata de studenti si doresc sa-i duca pe drumul cel bun. In ceea ce priveste angajarile, depinde de absolvent.
Am un prieten, fostul meu coleg de banca, care era un elev nu prea dotat si care stia doar informatica (a luat locul 2 pe judet). A intrat la facultatea la care vrei sa mergi tu cu media 6 (a luat putin la BAC), la taxa si, in ciuda faptului ca-l vedeam de multe ori ocolind facultatea si pierzand timpul pe la Maritimo, se descurca. Are probleme cu matematica, dar examenele la materiile care privesc informatica le-a promovat.
Daca vrei cele enumerate mai sus, internshipuri, concursuri, dedicarea profesorilor clar nu cred ca raspunsul e Constata si unul din centrele recunoscute pentru facultatile de info. Bucuresti, Cluj, Iasi
coconutlover întreabă:
anonim_4396 întreabă: